Alroth 0 Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Witam Chciałbym dowiedzieć się od strony technicznej jak wyglądała by następująca sprawa: - jestem posiadaczem karty muzycznej Asus Xonar DG i posiadam słuchawki Roccat Kave i głośniki Edifier C3. Z racji dużej ilości kabli od Roccata (3 kable od dźwięku + 1 USB zasilanie) za każdym razem muszę przepinać kable by korzystać albo z głośników albo ze słuchawek (nie chce mi się ). Wymyśliłem taką opcję: głośniki zostawiam podpięte do karty muzycznej Xonar a do słuchawek dokupuje kartę na USB - Maya U5. Będzie to działać ? Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 będzie tylko za każdym razem będziesz musiał wyłączać jedna lub druga kartę w zależności co będziesz robił albo słuchał pręż głośniki albo przez słuchawki Link to post Share on other sites
Alroth 0 Napisano 12 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Co z sytuacją gdy porostu wyłączę głośniki lub wypnę Mayę z zasilania ? Drugie pytanie: Dźwięk jest generowany na obydwóch kartach w tym samym momencie ? Czy jest jakiś konflikt ? Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 na pewno będzie konflikt po prostu wyłączysz tą usb i po sprawie ja mam zintegrowaną na płycie + sb audigy i musiałem wyłączyć tą zintegrowaną żeby działał sb a wyłączenie głośników nic ci nieda w panelu sterowania musiał byś wyłączać tego asusa Link to post Share on other sites
Alroth 0 Napisano 12 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 No to sprawa jest jasna. Jeśli chce słuchać głośników to odłączam Maya U5 z zasilania i jest ok. A gdy chcę słuchać na słuchawkach wyłączam kartę dźwiękową Asusa pod systemem, a włączam Maye. Link to post Share on other sites
wojciechpiwo 4895 Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 tak jest Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Alroth 0 Napisano 12 Listopada 2013 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Dzięki wielkie za pomoc . Temat zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts