Mac888 0 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Potrzebuje kupić telefon o kolorze białym, o przekątnej w granicach 4,3 - 4,7 cala. Wymagania:kolor: białyprzekątna ekranu: 4,3 - 4,7 calaw miarę jak najcieńszy (np alcatel one touch idol 6030x )stabilne i szybie działanie menu (gry i aplikacje nie są priorytetem)dobry aparat główny i gpscena max do 650złSzukam czegoś na prezent, idealny byłby Lenovo S820, no ale nie mieści się w przedziale cenowym poza tym w telefonach z chin android nie jest w 100 % po polsku, a system jest rootowany - chce telefon dla laika, który nie będie nic przy nim majstrował..... Rozważałem również Alcatel One Touch 6030x i HTC Desire 500, Xperia SP (z tym że te dwa ostatnie raczej nie wchodzą w zakres 650zł). Jakieś propozycje ? Cytuj Link to post Share on other sites
rekontaktowy 8 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Xperia T, nadal na topie, niezle podzespoly, plynne działanie, swietny aparat. jedynym mankamentem może być niewymienna bateria. Cytuj Link to post Share on other sites
MrGargamel 11 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Xperii T nie kupi za 650 zł Może Xperia L? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Ponieważ nie piszesz, że tyloko Android to plecam : Nokia Lumia 720 - do kupienia za 650 - 700 zł - różne kolory w tym biała. Swietny aparat z jasym - światło 1.9 - obiektywem Car Zeiss. Jeden z najszybszych systemów - czyli Windows Phone 8 - szybkosc iPhone, Andoid nie ma najmniejszych szans, Nawet Nexus 5 czy Xperia Z1 działają wolniej. GPS + GLONASS - czyli używamy zarowno satelitów Amerykańskiego systemu GPS jaki i Rosyjskiej : Globalnaja Nawigacionnaja Sputnikowaja Sistiema Bonus od Nokii - HERE DRIVE - darmowa, Głosowa Nawigacja OffLine, pobieramy mapy i tyle, żadnego połączenia z internetem. Dokładnie jak Automapa czy TomTom. Lumia 720 ma mapy polski, a caly świat dokupimy za 70 zł. Aktualizacje map są darmowe. ekran 4.3 cala, technologia Clear Black z Gorilla Glass 2. Dlugi czas pracy - dwa dni intensywnego używania spokojnie. Jakość wykonania i spasowanie - fenomenalna, jeden z najlepiej wykonanych telefonów, poziom iPhone. Smukły, dobrze leżący w dłoni. Do tego mozliwość dokupienia nakłądki do Ładowania Indukcyjnego (bezprzewodowego) - sam posiadam L720 z taką nakładką i nie wyobrażam sobie życia bez niej Wsparcie i nowe wersje softu zagwarantowane do 2016 roku. Sumując - Lumia 720 to idealny telefon dla kogoś kto mało gra, a zależy mu na czasie pracy, szybkosci, płynniści działania, pożądnej nawigacji. Sam mam podobne wymagania i dlatego kupiłem Lumie 720. Po trzech miesiącach jestem zachwycony. Mojego służbowego Szajsunga Galaxy S4 bije na głowę - w każdej kategorii, z jakością wykonania włącznie. Cytuj Link to post Share on other sites
Mac888 0 Napisano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Nie jestem fanem Nokii i Windowsa.... Szczerze to nie lubie tych dwóch marek, i mimo iż może to i nie najgorsze rozwiązanie ,to nie chce się przyczyniać do kolejnego sprzedanego egzemplarza bo nie przepadam za tymi markami A co sądzicie o LG L9 ? LG L9 czy Xperia SP ? - A może inny model ? Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Xperia SP to bardzo fajny i wydajny smartfon, ale za 650 zł go nie dostaniesz. Cytuj Link to post Share on other sites
Mac888 0 Napisano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) Powiedzmy ze zwiększyłem budżet do 750 zł, poza tym świoetasię zbliżają więc będą promocje . Ostatnio oglądałem i czytałem mnustwo recenzji, i heh, zamiast mi pomóc namieszały mi w głowie.... Sam osobiście wiem jaki sopbie bym kupił telefon, ale ten nie jest dla mnie , a ma być prezentem dla dziewczyny.... Jak już zaznaczyłem ma być biały, o przekątnej od 4,3 do 4,7 cala, w miarę cienki i o szybko działającym systemie . Fajnie by było by obsługiwał dwie karty sim (ale to już nie jest wymogiem ). Chce także znaną markę (sam się tym nie sugeruje, ale prezent powinien taką posiadać ).... Zaznaczam również że mimo iż budżet to około 750 zł, to im taniej tym lepiej , interesuje mnie cena/jakość. Edytowane 16 Listopada 2013 przez Mac888 Cytuj Link to post Share on other sites
MrGargamel 11 Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 na androidzie do 750 zł jest mały wybór ja również poleciłbym lumię zastanów się nad nią Cytuj Link to post Share on other sites
Mac888 0 Napisano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Mały ? Hmm nie sądzę.... Od lumii w ciemno wole LG L9 Cytuj Link to post Share on other sites
MrGargamel 11 Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 może nie tyle co mały ale ciężko o dobry telefon lumia praktycznie się nie zacinają a jeśli chcesz dobry telefon z androidem to wydatek co najmniej 1000 zł Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 http://allegro.pl/lg-f5-p875-white-bialy-wroclaw-lte-i3714494513.html http://allegro.pl/smartfon-kruger-mist-2xsim-1gb-4-3-bialy-i3691181701.html Cytuj Link to post Share on other sites
Mac888 0 Napisano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Lumia 720 to wydatek minumum 800zł, wiec w tym przedziale cenowym znajduje się miedzy innymi: Galaxy S2, Desire 500, One S, Huawei P1, Xperia SP, Xperia L i mnustwo innych..... http://allegro.pl/lg-f5-p875-white-bialy-wroclaw-lte-i3714494513.htmlhttp://allegro.pl/smartfon-kruger-mist-2xsim-1gb-4-3-bialy-i3691181701.html Kruger byłby idealny, gdyby nie fakt iż to mało znany producent.... A zależy mi na o zgrozo neiwierze że to piszę: na marce telefonu.... Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 każdy producent od czegoś zaczyna nie wolno mieć takiego podejścia. powoli raczkują na rynku, ale kto wie co będzie za rok dwa. Cytuj Link to post Share on other sites
Mac888 0 Napisano 16 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) Tak wiem jestem tego samego zdania - kibicuje Lenovo (smartfony), ale telefon ma być prezentem znanej marki Edytowane 16 Listopada 2013 przez Mac888 Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 to kup s2 ładnie wygląda, ma dobry aparat i wyświetlacz. interfejs chodzi płynnie. w grach jest już trochę wolniejszy, ale jak mówisz, że nie są one priorytetem. nadal jest dobrym telefonem. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) z tym s2 to chyba nie ten budżet.... a na prezent kupować styrany telefon to lekko mówiac żenada... Nic lepszego z tego co się orientuje niż L9 nie uświadczysz a i L9 za 650zł będzie ciężko dostać... @No i co, dostanie niby SII nowego? No chyba, że taki na 1 rocznej gwarancji serwisowj mu pasuje ( ale to są chyba refurby z Chin czyż nie ? ) to wtedy tak... Edytowane 16 Listopada 2013 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
dzumms 163 Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 synergia czytaj uważnie budżet zwiększył się do 750 zeta Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Jeżeli jest 1 rok gwarancji to jest chińczyk. Xperii SP to nawet za te 750 zapewne nie wyrwiesz. Z SGS2 podobnie, ich cena poszła ostatnio mocno w górę. Wyjątkiem są chińczyki. Według mnie powinieneś się spytać dziewczyny czy pasuje jej WP8 (niech się pobawi jakimś smartfonem z WP8) i jeżeli się zgodzi to kupić tą Lumię 720, to będzie chyba najlepsze i najmniej problematyczne wyjście. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts