12wertpos 6 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 (edytowane) Witam, niedawno ( w zeszłym miesiącu) zamówiłem płytę główną i procesor. Od razu zabrałem się do montażu, pierwszy problem wystąpił gdy próbowałem odpalić komputer. Mianowicie, nie wyświetlał on obrazu ani na integrze, ani na zewnętrznej karcie. Postanowiłem przełożyć do drugiego slotu, wszystko działa, więc nie wnikam. Ale niestety w drugim slocie temperatury dla grafiki są o wiele wyższe. Więc spróbowałem jeszcze raz 1szego slotu. Pojawił się obraz, więc ok, lecz są dziwne "błędy". Nie chodzi mi tu o artefakty, ale np nie mogę odpalić jakiejkolwiek gry, a programy szczytujące temperaturę nie wykrywają karty. GPU-Z tak ją pokazuje : http://i.imgur.com/kR8l4bx.png Co najdziwniejsze, karta ta wyświetla obraz bez problemu na 1szym jak i 2 slocie, lecz tylko na 1 ma jakieś problemy. Dodam że na innej karcie graficznej, dzieje się to samo. Edytowane 9 Listopada 2013 przez 12wertpos Cytuj Link to post Share on other sites
HONDA1969 82 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Może zaktualizuj bios płyty głównej Cytuj Link to post Share on other sites
12wertpos 6 Napisano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Ale jakby był nieaktualny to raczej na 2 też by nie chodziła, a tak na 2 chodzi pięknie. Cytuj Link to post Share on other sites
jeomax.co.uk 173 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Nie swiruj gdybaniami, tylko powiedz, czy masz BIOSa najnowszego i tyle Cytuj Link to post Share on other sites
Centik 150 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Wygląda na to że nie zainstalowałeś sterowników od grafy. Ten Gpu-z jest najnowszy? Co masz za kartę w managerze urządzeń? To się tyczy tego kompa co masz w opisie? Cytuj Link to post Share on other sites
mareko1 1 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 oddaj tę płytę jak najszybciej tam skąd ją wziąłeś, kup asusa i zapomnij o problemach miałem ten model przez 2 dni, kupa problemów, podobnie jak u Ciebie, w końcu wpadłem na pomysl żeby zaktualizowac bios i na tym plyta zakonczyla żywot. odeslalem jako zwrot do 10 dni i spokoj. z asusem teraz bajka ... Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 oddaj tę płytę jak najszybciej tam skąd ją wziąłeś, kup asusa i zapomnij o problemach miałem ten model przez 2 dni, kupa problemów, podobnie jak u Ciebie, w końcu wpadłem na pomysl żeby zaktualizowac bios i na tym plyta zakonczyla żywot. odeslalem jako zwrot do 10 dni i spokoj. z asusem teraz bajka ... Ty sobie chyba jaja robisz Cytuj Link to post Share on other sites
12wertpos 6 Napisano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Dobra, rozwiązaniem tego problemu był najzwyczajniejszy format ( i tak miałem robić, więc D:) teraz to wygląda tak: http://i.imgur.com/iF6BWBj.png Cytuj Link to post Share on other sites
mareko1 1 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Ty sobie chyba jaja robisz dlaczego jaj ? pisze jak jest ... Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Po 1 Asus ma tragiczny serwis w Polsce. Po 2 płyty Asusa nie umywają się do płyt MSI w tym przedziale cenowym, trafiła Ci się po prostu wredna sztuka. Cytuj Link to post Share on other sites
Kelman 5 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 (edytowane) Po 1 Asus ma tragiczny serwis w Polsce. Po 2 płyty Asusa nie umywają się do płyt MSI w tym przedziale cenowym, trafiła Ci się po prostu wredna sztuka. 1) Asus ma bardzo dobry serwis w Polsce, w tym roku korzystałem z powodu braku rewizji B3 i dostałem zwrot kasy 730 zł, a płyta była kupiona w styczniu 2011r. 2) Asus się ceni to fakt, ale raz zrobiłem błąd kupując MSI bo tańszy i więcej tego nie zrobię, ponownie wracam na Asusa. Ale widzę, że MSI odrobiło lekcje i płyty od Haswella są już ok, czego powiedzieć nie mogę o Z77. Edytowane 9 Listopada 2013 przez Kelman Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 (edytowane) Ale widzę, że MSI odrobiło lekcje i płyty od Haswella są już ok, czego powiedzieć nie mogę o Z77. Ponad 80% użytkowników BMK mających procesory i5 SB, albo IVY ma płyty z chipsetem Z77[a] (przeważnie G43/G45 bądź MPowery). Śmiało, zapytaj ich czy te ich płyty są tak słabe jak uważasz Edytowane 9 Listopada 2013 przez Klikacz Cytuj Link to post Share on other sites
Kelman 5 Napisano 10 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2013 Ponad 80% użytkowników BMK mających procesory i5 SB, albo IVY ma płyty z chipsetem Z77[a] (przeważnie G43/G45 bądź MPowery). Śmiało, zapytaj ich czy te ich płyty są tak słabe jak uważasz Mam słynną MSI Z77 GD55, od zabawy w OC na 2500k po słuchanie muzyki, masakra, poczciwy Asus P67 EVO był bardzo dobry pod względem OC i dźwięku, dobrze, że we wtorek będę miał Asusa Z77, to sobie zrobię teścik. Cytuj Link to post Share on other sites
mareko1 1 Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Miałem w ostatnich 2 tygodniach zarówno MSI na z77 jak i ASUSA z77 i powiem jedno - tylko ASUS Cytuj Link to post Share on other sites
rolak5 1 Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 A tam wojtek nie marudź Cytuj Link to post Share on other sites
SuperDragons 42 Napisano 13 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 nie wiem jak jest z z77 ale z87 jest za******y Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts