Skocz do zawartości

Proszę o pomoc w wyborze laptopa :)

Recommended Posts

Witam. Do niedawna byłam zdecydowana na Samsunga NP550P5C-S05PL

Jednak zaczęłam mieć wątpliwości. Mój budżet to max 3000zł.

Jestem studentką więc laptop powinien mi służyć na różnych płaszczyznach. Przede wszystkim interesuje mnie oglądanie filmów, szybkość w przeglądaniu stron internetowych i granie w gry typu Anno 1701 albo The Sims 3 tak od czasu do czasu jak najdzie ochota ale też jestem strasznie nerwową osobą i nienawidzę jak mi się coś zacina :) Znalazłam dość fajne propozycje laptopów i chciałabym prosić o pomoc w wyborze albo zaproponowanie czegoś fajnego. Natknęłam się na:

http://laptopy.benchmark.pl/test-laptopa/acer-aspire-v3-571g-53238g75.html

http://laptopy.benchmark.pl/test-laptopa/lenovo-ideapad-y580-59-377745.html

Nie ukrywam, że ten Acer naprawdę jest przyczyną moich wahań co do Samsunga.

Bardzo zależy mi na tym żeby laptop był szybki i się nie grzał bo po moim ostatnim HP było ciężko.

Czy ten Acer się nagrzewa? Czy już lepiej z temp będzie w Samsungu?

Ewentualnie fajna byłaby opcja z ekranem 17 cali

Proszę o pomoc, bo nie wiem już na co mam się zdecydować.

Edytowane przez Ezire

podpowiem tylko trochę. w życiu nie bierz samsunga- posiada mizerny układ chłodzenia. strasznie się grzeją przez co co chwila zwalniają taktowania cpu. oczywiście w testach nie wspomina się o tym- są wychwalane w niebiosa. prędzej acer testowałem go osobiście i chłodzenie daje rade

kramch wolałabym coś lepszego bo na dłużej już warto chyba trochę lepsze kupić :)

head_charge bardzo dobrze że mi powiedziałeś o tym samsungu napewno go nie kupię bo to nagrzewanie to moja zmora. A co możesz jeszcze powiedzieć o tym Acerze ? Warto kupić ? Więc nie czuć na nim mocno temperatury i nie zwalnia ? :)