Ezire 0 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 (edytowane) Witam. Do niedawna byłam zdecydowana na Samsunga NP550P5C-S05PL Jednak zaczęłam mieć wątpliwości. Mój budżet to max 3000zł. Jestem studentką więc laptop powinien mi służyć na różnych płaszczyznach. Przede wszystkim interesuje mnie oglądanie filmów, szybkość w przeglądaniu stron internetowych i granie w gry typu Anno 1701 albo The Sims 3 tak od czasu do czasu jak najdzie ochota ale też jestem strasznie nerwową osobą i nienawidzę jak mi się coś zacina Znalazłam dość fajne propozycje laptopów i chciałabym prosić o pomoc w wyborze albo zaproponowanie czegoś fajnego. Natknęłam się na: http://laptopy.benchmark.pl/test-laptopa/acer-aspire-v3-571g-53238g75.html http://laptopy.benchmark.pl/test-laptopa/lenovo-ideapad-y580-59-377745.html Nie ukrywam, że ten Acer naprawdę jest przyczyną moich wahań co do Samsunga. Bardzo zależy mi na tym żeby laptop był szybki i się nie grzał bo po moim ostatnim HP było ciężko. Czy ten Acer się nagrzewa? Czy już lepiej z temp będzie w Samsungu? Ewentualnie fajna byłaby opcja z ekranem 17 cali Proszę o pomoc, bo nie wiem już na co mam się zdecydować. Edytowane 8 Listopada 2013 przez Ezire Cytuj Link to post Share on other sites
kramch 11 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Siema, zobacz sobie lenovo z510, grafika nie jest najlepsza, lecz do Twoich wymagań w zupełności wystarczająca. Cytuj Link to post Share on other sites
head_charge 51 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 podpowiem tylko trochę. w życiu nie bierz samsunga- posiada mizerny układ chłodzenia. strasznie się grzeją przez co co chwila zwalniają taktowania cpu. oczywiście w testach nie wspomina się o tym- są wychwalane w niebiosa. prędzej acer testowałem go osobiście i chłodzenie daje rade Cytuj Link to post Share on other sites
Ezire 0 Napisano 8 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 kramch wolałabym coś lepszego bo na dłużej już warto chyba trochę lepsze kupić head_charge bardzo dobrze że mi powiedziałeś o tym samsungu napewno go nie kupię bo to nagrzewanie to moja zmora. A co możesz jeszcze powiedzieć o tym Acerze ? Warto kupić ? Więc nie czuć na nim mocno temperatury i nie zwalnia ? Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 w 17" Acer ale model V3-771g z i5 i gt730 czyli nic innego jak taki co podaałaś, tylko w wersji 17,3" Co do przegrzewania razczej nie ma tego problemu. Piszę to jako posiadacz wersji 15" Cytuj Link to post Share on other sites
Ezire 0 Napisano 8 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Synergia Więc to dobry laptop i warto go kupić ? Ma jakieś rażące wady ? W takiej opcji cenowej znajdę coś lepszego do takich celów czy raczej to jest najlepsza opcja ? Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Tak na logike.... Przecież podaje to co wg mnie jest najoptymalniejsze.... a nie to co jest najgorsze czy takie sobie. Rażących wad nie ma. JEst to przyzwity laptop. Cytuj Link to post Share on other sites
Ezire 0 Napisano 8 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Rozumiem zwyczajnie chcę się upewnić bo to jest dla mnie duży wydatek na lata, chcę coś z czego będę zadowolona. Dzięki za odpowiedź Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts