Skocz do zawartości

Xperia Tipo przedni głośnik

Recommended Posts

Witam.

Dziś gdy dzwoniłem nie słyszałem nic pomyślałem coś nie łączy lecz niestety nie okazało się , że nie działa głośnik(nad logo sony) . Co może byś problemem tego , że mój głośnik nie działa sprawdzałem rozmawiają przez normalny głośnik wszystko słyszałem oraz przy podłączeniu słuchawek też normalnie działały był dźwięk i głos osoby z , którą rozmawiam . Czy telefon się popsuł czy może coś wyciszyłem .

Jeszcze dodam , że jak wracałem to padał deszcz , a ja trzymałem dosłownie 10-20 sek. czy może się okazać , że woda się dostała do środka ?

http://i-cdn.phonearena.com/images/reviews/118168-image/Sony-Xperia-tipo-Review-03.jpg

O i to jest rzeczowy opis do czego telefon hahaha :D

Trox to taki śrubokręt "gwiazdka". Ale jeżeli jest z t-mobile to oddaj na gwarancję i poproś o telefon zastępczy. Zapewne głośniczek sie zawilgocił bądź jakiś styk. Powinni uznać, jeżeli na baterii bądź pod obudową ten biały pasek (informujący o zalaniu) nie będzie miał czerwonej kreski. Możesz go znaleźć na baterii obok styków.

Jeszcze możesz spróbować w telefonie wbić kod   *#*#7378423#*#* i wejść w Service tests>I tam powinno być Front speaker albo jakoś tak, być może to tylko problem z apką od telefonu (wątpię, ale sprawdź, i przyda Ci się potem w diagnozowaniu).

Jeszcze możesz spróbować w telefonie wbić kod   *#*#7378423#*#* i wejść w Service tests>I tam powinno być Front speaker albo jakoś tak, być może to tylko problem z apką od telefonu (wątpię, ale sprawdź, i przyda Ci się potem w diagnozowaniu).

Otóż sprawdziłem nic nie słychać teraz już nawet jak chce na głośniku piosenkę odtworzyć tym tylnym to nic nie słychać miałem tam left right i nic nie słychać jak to wciskałem itp... Jak podłączam słuchawki to śmiga miodzio wszystko , a jak odłączam to du*a za przeproszeniem.