f0ndess 0 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Witam,wczoraj zakupiłem nowy monitor.Dzisiaj czy nawet od wczoraj nawet raz się robi jaśniejszy raz ciemniejszy.Bawiłem się w ustawieniach i może włączyłem jakąś hibernacje czy coś w tym stylu.Może jest to wina monitora. Proszę o pomoc i pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 na 99% to wina układu DC, LG nazywa to Mega Contrast Ratio - generalnie bezużyteczna przeszkadzajka, z której marketingowcy robią wielkie halo, bo ogromne cyferki zawsze wyglądają lepiej - zgasić - zapomnieć Cytuj Link to post Share on other sites
f0ndess 0 Napisano 6 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 jak mogę to wyłączyć? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 w OSD jeśli LG było tak miłe i nie zapomniało o takiej funkcji Cytuj Link to post Share on other sites
f0ndess 0 Napisano 6 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 To się chyba inaczej teraz nazywa ale obok tego jest obrazek klepsydry i jest napisane rensponse time,miałem do wyboru high,middle,low i off dałem off. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 to inna opcja, dotyczy overdrive, a nie kontrastu dynamicznego, o który chodzi Cytuj Link to post Share on other sites
f0ndess 0 Napisano 6 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 opcji overdrive nie mam, tą klepsydrę na ile ustawić ? Cytuj Link to post Share on other sites
soda 387 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 z tego co czytałem o tym monitorze, to tak się dzieje gdy masz włączoną opcję oszczędzania energii, wyłącz ją i powinno pomóc. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts