Skocz do zawartości

Karta graficzna do 350zł pod Core i3

Recommended Posts

Witam serdecznie

planuję kupić używana karte graficzną do mojego komputera, jednak na zakup przeznaczyć mogę maksymalnie 350 zł.

Zależy mi na tym aby w miarę przyzwoicie zagrać w Battlefield 4.

oto trochę danych o moim sprzęcie:

procesor Core i3 550  (3,2GHz)

pamięć Ram 4 GB (2x2GB 1333)

płyta główna Acer H57M01

zasilacz Sharkoon SILENTSTORM 480W  (SHA480-9A)

Moim pierwszym pomysłem był Radeon HD5850.

Doradźcie proszę jaką karte najlepiej kupić.

(dotąd używałem GTX260)

Moim zdaniem kupno używanego gtx 560ti w tej cenie to lekkie nieporozumienie. Za 418 mozna dostac nówke hd7790+kod na gre no i z tego co widze, w agito w listopadzie darmowa dostawa paczkomatami.

/Nieprawda. Jest to karta troszkę wydajniejsza od HD7790 ale po prostu starsza, cieplejsza i mająca większy apetyt na prąd ;) 

Piszesz, że nie prawda następnie przyznając mi racje. Gratuluję

/Nie zrozumiałeś. W cenie 350zł GTX560Ti jest dobrym wyborem ze względu na wydajność , którą oferuje mimo jego minusów. Przypominam , że budżet podany przez autora to ,,maksymalnie 350zł".

Wielka szkoda kolego że twoja płyta główna jest słaba bo ten procesor i3 ma duży potencjał OC około 4,5Ghz można wykręcić.Uwierz mi że różnice byś odczuł od razu przy takich zegarach.Więc może warto pomyśleć o zmianie moba żeby móc podkręcić to CPU i  nie płacić za dużo a mieć dobrze?? proponuje http://allegro.pl/gigabyte-ga-p55-ud3-lga1156-ddr3-100-sprawna-i3687622372.html w cenie 200 zł jest to wystarczające mobo pod OC i o wiele lepsze od twojego :) Wiem że masz tylko 350 zł ale napisałeś że używałeś GTX260 więc go masz czy nie masz bo napisałeś to formie przeszłej a nie terażniejszej? Jeśli jesteś jeszcze w posiadaniu tej karty to możesz spokojnie sprzedać za 150 zł i myślę że te 50 zł by dało radę jeszcze wyskubać na płytę główną.