Wemberr 0 Napisano 3 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 (edytowane) Witam! Mam ostatnio dylemat jaki kupić monitor. Czytałem trochę o monitorach i jak narazie znalazłem propozycje takie jak: iiyama X2377HDS LG 23EA63 Chodzi o to żeby monitor miał 16:9 Full HD, IPS, opóźnienie maksymalnie 6ms, HMDI, DVI i ewentualnie fajnie by było jakby miał wejście na słuchawki i pivot. Ta iiyama już jest troche stara bo 2 lata ma ale dużo osób nawet dziś ją poleca i twierdzą, że w tej cenie nie ma konkurencji. LG też zbiera wiele dobrych opinii. Proszę o pomoc w tej sprawie. Edytowane 3 Listopada 2013 przez Wemberr Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 3 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Jakie zastosowanie? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Wemberr 0 Napisano 3 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2013 Takie domowe Najwięcej gry i wiadomo internet. Czasem obróbka filmów i zdjęć. Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 4 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Najlepszy będzie Dell p2414H 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Wemberr 0 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 (edytowane) Najlepszy będzie Dell p2414H Tylko ma opóźnienie 8ms i nie ma HDMI! Twierdzicie że ten lg 23ea63 będzie dobrym wyborem? Zbiera dużo pozytywnych opinii Edytowane 4 Listopada 2013 przez Wemberr Cytuj Link to post Share on other sites
Doradca LG 16 Napisano 4 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Witaj,Tak jak piszesz model LG nad którym się zastanawiasz zbiera wiele pozytywnych opinii. jest to monitor, który w stosunku ceny do jakości prezentuje się bardzo korzystnie spośród konkurencji. Dzięki matrycy IPS zapewnia użytkownikom bardzo szerokie kąty widzenia oraz świetny, rzeczywisty obraz. Gdybyś chciał poczytać na jego temat więcej zapraszam na stronę: http://www.lg.com/pl/monitory/lg-23EA63VPozdrawiam,Doradca LG 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Voidereles 1695 Napisano 4 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Jesteś pewien że 8 ms? Pan drachenfeles, zresztą mnie też naprowadził na właściwą ścieżkę dot. monitorów w tej klasie cenowej twierdzi inaczej. Zobacz może najpierw podpięte tematy w dziale monitory i przejrzysz na oczy. Kot gladiator też twierdzi inaczej. Chyba nie chcesz mieć z nim do czynienia. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Jesteś pewien że 8 ms? Pan drachenfeles, zresztą mnie też naprowadził na właściwą ścieżkę dot. monitorów w tej klasie cenowej twierdzi inaczej. napisali, że 8ms znaczy, że w pomiarze wyszło im 8ms, nikt tego nie podważa fakt, że opieranie się o te pomiary nie ma sensu to inna historia, dzieje się tak dlatego że żadne normy nie narzucają jednolitej metodologii owych pomiarów, ergo porównywanie 8ms firmy A z 8ms firmy B to nonsens, każda firma ma inną metodologię, stąd różne wyniki często na takich samych panelach 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Wemberr 0 Napisano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 Drachenfeles dzięki za wyjaśnienie. Nawet nie wiedziałem o takich rzeczach Zastanowię się na dell'em ale mi się zdaje że lg będzie dobrym wyborem w tej cenie. Dodatkowo dostanę uchwyt na sciane vesa z ktorego skorzystam i kabel hdmi. Pozdrawiam i jezeli ktos ma jeszcze jakies rady to prosze smialo pisac Tylko ten Dell P2314H jest drozszy od lg 23ea63 o przeszlo 100zł i w dodatku nie ma hdmi. HDMI musze miec bo w niedalekiej przyszlosci chce do niego podlaczyc rowniez ps4. Wiec bedzie przy nim pc jak i ps4. Nadal ten lag 8ms mnie martwi. Znalazlem opinie na temat U2312HM, że smuży w grach szybszych. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 4 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2013 HDMI musze miec bo w niedalekiej przyszlosci chce do niego podlaczyc rowniez ps4 nie musisz, DVI działa tak samo, tylko ma inną końcówkę, możesz użyć zwykłej przejściówki lub kabla dvi na hdmi ważne by złącze obsługiwało HDCP inaczej nic z tego Nadal ten lag 8ms mnie martwi. to nie lag poczytaj poradnik, tam jest wyjaśnione z czym to się je inna sprawa, dane czerp z recenzji, które mają testy, a nie z metryczki, np takiej http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_p2414h.htm 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Wemberr 0 Napisano 5 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Wybieram LG 23EA63. Spotykam dużo opinii odnośnie nie polecania dla graczy poprzez ''lag'' . Jednak cena niższa LG i samo wykonanie z tego co słyszałem to bajka w tej cenie. Dzięki za pomoc. Każdy ma po plusiku Cytuj Link to post Share on other sites
Doradca LG 16 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Gratuluje wyboru. Myślę, że będziesz zadowolony z zakupu. Tak jak zostało wcześniej zauważone w tym przedziale cenowym jest to zdecydowanie jeden z najciekawszych modeli. Pamiętaj, że w razie jakichkolwiek problemów ze sprzętem możesz skorzystać z infolinii LG.Pozdrawiam,Doradca LG Cytuj Link to post Share on other sites
Wemberr 0 Napisano 6 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Gratuluje wyboru. Myślę, że będziesz zadowolony z zakupu. Tak jak zostało wcześniej zauważone w tym przedziale cenowym jest to zdecydowanie jeden z najciekawszych modeli. Pamiętaj, że w razie jakichkolwiek problemów ze sprzętem możesz skorzystać z infolinii LG. Pozdrawiam, Doradca LG Jeszcze go nie kupiłem, a już zakładasz że będą problemy? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 lata praktyk http://forum.benchmark.pl/topic/105477-przygasa-mi-monitor-lg-23ea63v-p/ Cytuj Link to post Share on other sites
Doradca LG 16 Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Problemy zawsze trzeba założyć, chociaż monitory LG cieszą się długowiecznością i zapewne tak samo będzie tym razem. Powinieneś wiedzieć jednak, że kupując ten monitor możesz zawsze liczyć na pomoc ze strony producenta, gdy tylko o to poprosisz.Pozdrawiam,Doradca LG Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts