Skocz do zawartości

Monitor do około 800zł - czekam na pomoc

Recommended Posts

Witam!

Mam ostatnio dylemat jaki kupić monitor. Czytałem trochę o monitorach i jak narazie znalazłem propozycje takie jak:

iiyama X2377HDS

LG 23EA63

Chodzi o to żeby monitor miał 16:9 Full HD, IPS, opóźnienie maksymalnie 6ms, HMDI, DVI i ewentualnie fajnie by było jakby miał wejście na słuchawki i pivot.

Ta iiyama już jest troche stara bo 2 lata ma ale dużo osób nawet dziś ją poleca i twierdzą, że w tej cenie nie ma konkurencji. LG też zbiera wiele dobrych opinii.

Proszę o pomoc w tej sprawie.

Edytowane przez Wemberr

Witaj,

Tak jak piszesz model LG nad którym się zastanawiasz zbiera wiele pozytywnych opinii. jest to monitor, który w stosunku ceny do jakości prezentuje się bardzo korzystnie spośród konkurencji. Dzięki matrycy IPS zapewnia użytkownikom bardzo szerokie kąty widzenia oraz świetny, rzeczywisty obraz. Gdybyś chciał poczytać na jego temat więcej zapraszam na stronę: http://www.lg.com/pl/monitory/lg-23EA63V

Pozdrawiam,
Doradca LG

• Popieram 1

Jesteś pewien że 8 ms? Pan drachenfeles, zresztą mnie też naprowadził na właściwą ścieżkę dot. monitorów w tej klasie cenowej twierdzi inaczej. Zobacz może najpierw podpięte tematy w dziale monitory i przejrzysz na oczy.

Kot gladiator też twierdzi inaczej. Chyba nie chcesz mieć z nim do czynienia.

• Popieram 1

Jesteś pewien że 8 ms? Pan drachenfeles, zresztą mnie też naprowadził na właściwą ścieżkę dot. monitorów w tej klasie cenowej twierdzi inaczej.

napisali, że 8ms znaczy, że w pomiarze wyszło im 8ms, nikt tego nie podważa

fakt, że opieranie się o te pomiary nie ma sensu to inna historia, dzieje się tak dlatego że żadne normy nie narzucają jednolitej metodologii owych pomiarów, ergo porównywanie 8ms firmy A z 8ms firmy B to nonsens, każda firma ma inną metodologię, stąd różne wyniki często na takich samych panelach

• Popieram 2

Drachenfeles dzięki za wyjaśnienie. Nawet nie wiedziałem o takich rzeczach :)

Zastanowię się na dell'em ale mi się zdaje że lg będzie dobrym wyborem w tej cenie. Dodatkowo dostanę uchwyt na sciane vesa z ktorego skorzystam i kabel hdmi.

Pozdrawiam i jezeli ktos ma jeszcze jakies rady to prosze smialo pisac :)

Tylko ten Dell P2314H jest drozszy od lg 23ea63 o przeszlo 100zł i w dodatku nie ma hdmi. HDMI musze miec bo w niedalekiej przyszlosci chce do niego podlaczyc rowniez ps4. Wiec bedzie przy nim pc jak i ps4. Nadal ten lag 8ms mnie martwi. Znalazlem opinie na temat U2312HM, że smuży w grach szybszych.

HDMI musze miec bo w niedalekiej przyszlosci chce do niego podlaczyc rowniez ps4

nie musisz, DVI działa tak samo, tylko ma inną końcówkę, możesz użyć zwykłej przejściówki lub kabla dvi na hdmi

ważne by złącze obsługiwało HDCP inaczej nic z tego

Nadal ten lag 8ms mnie martwi.

to nie lag

poczytaj poradnik, tam jest wyjaśnione z czym to się je 

inna sprawa, dane czerp z recenzji, które mają testy, a nie z metryczki, np takiej

http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_p2414h.htm

• Popieram 1

Gratuluje wyboru. Myślę, że będziesz zadowolony z zakupu. Tak jak zostało wcześniej zauważone w tym przedziale cenowym jest to zdecydowanie jeden z najciekawszych modeli. Pamiętaj, że w razie jakichkolwiek problemów ze sprzętem możesz skorzystać z infolinii LG.

Pozdrawiam,
Doradca LG

Gratuluje wyboru. Myślę, że będziesz zadowolony z zakupu. Tak jak zostało wcześniej zauważone w tym przedziale cenowym jest to zdecydowanie jeden z najciekawszych modeli. Pamiętaj, że w razie jakichkolwiek problemów ze sprzętem możesz skorzystać z infolinii LG.

Pozdrawiam,

Doradca LG

Jeszcze go nie kupiłem, a już zakładasz że będą problemy? :)