Skocz do zawartości

Radeon HD7770

Recommended Posts

Witam, mianowicie przymierzam się do zakupu nowej karty graficznej. Jestem osobą zupełnie w tym zieloną i po prostu chciałem się zapytać czy taka karta: http://allegro.pl/asus-radeon-hd7770-directcu-1gb-ddr5-gw-36m-i3678690517.html , podejdzie pod mój dotychczasowy zestaw jakim jest :

Procek : Intel Core 2 Duo E8400 3.00 GHz

Płyta główna:  Gigabyte EP31-DS3L

Pamięć: 4 GB Ram DDR 2 

Dotychczasowa karta : GeForce Nvidia 9800GT 512MB

Zasilacz: Modecom 350W

Podejrzewam że zasilacz na pewno będzie do wymiany na mocniejszy,

karta będzie optymalnym wyborem, jednak napisz dokładnie jaki model tego zasilacza.

skoro jednak ciągnął 9800 gt ktora ma większe zapotrzebowanie na prąd niz 7770 to i z nową kartą da radę.

jakim budzetem dysponujesz?

chciałem ją podać ale zasilacz może nie dać rady 

A z HD7790 na 100% bez problemu da radę skoro dawał radę z 9800gt

Pozatym jeszcze koszty przesyłki trzeba policzyć 

A HD7790 przy tym procku będzie odpoczywał ale jak już się kupuje grafę to jak najmocniejszą bo lepiej mieć mocniejsze GPU od reszty kompa niż na odwrót.

Idąc tym tokiem może brać również i 650 ti boost bo zasilacz da radę a akrta sporo wydajniejsza od 7790 która podałeś. Lepiej mieć spokój  dobry zasilacz nawet jako baże do dalszej modernizacji albo do oc procka.

Edytowane przez Mastaha

Moja aktualna karta GeForce 9800 GT działa sprawnie na tym zasilaczu już 4 lata. Chciałbym ją zmienić ze względu na to że przy nie których grach już po prostu wymięka. Wybiorę raczej Radka 7790 lub 7770, ze względu na to że z mojej Nvidi nie byłem za bardzo zadowolony i nie mam przekonania takiego osobistego do kart Nvidia. Osobiście bardziej kusi mnie kupno 7790, ale boję się trochę o zasilacz, Jeśli zobaczę, że będzie się grzał to najwyżej do kupię mocniejszy zasilacz.

Przy twoim budżecie lepiej HD7790 będzie odpoczywać przy tym cpu ale lepiej mieć mocniejszą grafę.

HD7770 ma zuzycie energi 80W a HD7790 85W wiec o zyzycie energi sie nie martw skoro twoja obecna karta ciągnie wiecej prądu :)

Edytowane przez Mirinda
  • Popieram 1

moim zdaniem w tych pieniądzach to przepłacasz znacznie. 7790 miało w przeszłości również problemy z działaniem w grach, nowe sterowniki prawdopodobnie wyeliminowaly ten problem. jak chcesz wydać do 500 zł to lepszym wyborem bedzie 7850.