Korson 16 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Polecam sprzęt od EVGA Cytuj Link to post Share on other sites
est_ars 20 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 (edytowane) Odnoszę wrażenie, że w rankingach cena/wydajność najlepiej będzie wypadał gtx780ghz. http://twojepc.pl/news29971/GTX-780-GHz-Edition-odpowiedzia-na-Radeona-R9-290.html Podobno wszystkie GHz będą kartami niereferencyjnymi. Ciekawe kiedy pojawią się niereferencyjne konstrukcje Ti. Gdyby gtx780Ti z 6GB RAM kosztował w granicach 2600 zł. to pewnie bym się zdecydował na jakiegoś z niereferencyjnym chłodzeniem (marzenia ściętej głowy). Ale pod koniec pierwszego kwartału przyszłego roku pewnie bym żałoweł tej decyzji, widząc wydajność gtxa osiemset. W końcu ile razy w ciągu jednego roku można zmieniać kartę graficzną. Edytowane 5 Listopada 2013 przez est_ars Cytuj Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Jeśli kupujesz topowe GPU to musisz się liczyć, że co pół roku wyjdzie coś jeszcze wydajniejszego. Nowe konsole trochę napędzą rynek gier i całą branżę IT. Cytuj Link to post Share on other sites
est_ars 20 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Wciąż się zastanawiam czy warto się pozbyć już teraz msi gtx680 lightning, czy może lepiej zaczekać na osiemsetki. Cytuj Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 w FHD chyba mocy Ci nie brakuje... Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 evga sc acx Cytuj Link to post Share on other sites
est_ars 20 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Mam 144 Hz monitor, więc mile widziana jest podobna ilość fps (szczególnie w bf4). Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Zadna karta Ci nie wyrobi tyle fps w bf4 ba ultra. Cytuj Link to post Share on other sites
xenixo 0 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 (edytowane) Witam, nie będę zakładał nowego tematu bo widzę tu się toczy właśnie rozmowa o tym co mnie interesuje a wiec: mam zamiar sobie kupić kartę graficzna i moja uwagę przykuła : http://allegro.pl/msi-twin-frozr-gtx-770-2gb-ddr5-do-battlefield-4-i3668561642.html ( mam Nvidie od kilkunastu lat i radeon nie wchodzi w gre ) bo nie wiem czy moja karta uciągnie BF4 ;d a mam Nvidie GTS 450. I jaka jest roznica mieczy MSI, ASUS czy GIGABYTE ? EDIT: chociaż nie powiem bo BF3 śmigał za********e na średnich/wysokich detalach Edytowane 6 Listopada 2013 przez xenixo Cytuj Link to post Share on other sites
Lipton 517 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Wypadałoby założyć nowy temat. GTX 770 to inna półka cenowa niż GTX 780 Cytuj Link to post Share on other sites
lor3ddr8d 205 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 (edytowane) Mam 144 Hz monitor, więc mile widziana jest podobna ilość fps (szczególnie w bf4). 3-way SLI z GTX 780 A tak serio to znam kilku zapalonych graczy, używających monitów 120Hz, możesz uzyskać ponad 100FPS na jednej 780'tce, trzeba tylko zmniejszyć detale. Edytowane 6 Listopada 2013 przez lor3ddr8d Cytuj Link to post Share on other sites
Etemity 1918 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 2 way sli juz sobie ładnie poradzi, ale i jedna 780 ma wysoką wydajność. Cytuj Link to post Share on other sites
est_ars 20 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 A tak serio to znam kilku zapalonych graczy, używających monitów 120Hz, możesz uzyskać ponad 100FPS na jednej 780'tce, trzeba tylko zmniejszyć detale. Ja gram zawsze na minimalnych ustawieniach. Nie interesują mnie efekty graficzne. Jesli chce obejrzeć niezłą grafikę, wychodzę z domu. W realu są najlepsze efekty graficzne. Przypominam, że nie mam 780'tki. Moja karta to MSI GTX680 Lightning. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AndreoKomp 145 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Ja gram zawsze na minimalnych ustawieniach. Nie interesują mnie efekty graficzne. Dziwne podejście. Gry nie mają nam zastępować rzeczywistego świata, mają nam dostarczyć rozrywki oraz dać możliwość robienia tego, czego w świecie realnym nie możemy. Grafika i efekty graficzne mają nam stworzyć jak najwierniejszy obraz rzeczywistości, żebyśmy grając tak potrafili wczuć się w grę jak to by była rzeczywistość. Wątpię, żebyś po wyjściu z domu mógł oglądać to wszystko co jest w grach, począwszy od świata fantasy, poprzez luksusowe samochody, a kończąc na wojnach. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
zielone_ciastko 4615 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 To po co Ci GTX 780? Tylko do FPSów? Brak mi słów Cytuj Link to post Share on other sites
est_ars 20 Napisano 7 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 Gry nie mają nam zastępować rzeczywistego świata, mają nam dostarczyć rozrywki oraz dać możliwość robienia tego, czego w świecie realnym nie możemy. Grafika i efekty graficzne mają nam stworzyć jak najwierniejszy obraz rzeczywistości, żebyśmy grając tak potrafili wczuć się w grę jak to by była rzeczywistość. Wątpię, żebyś po wyjściu z domu mógł oglądać to wszystko co jest w grach, począwszy od świata fantasy, poprzez luksusowe samochody, a kończąc na wojnach. Dziękuję. Nigdy bym na to nie wpadł. Nareszcie zrozumiałem o co w tym wszystkim chodzi... ;] To po co Ci GTX 780? Tylko do FPSów? Brak mi słów Żeby mieć o czym rozmawiać na forach, ponieważ czuję się bardzo samotny. Twoim zdaniem GTX780 wprowadził jakąś oszałamiającą rewoluccję w efektach graficznych w stosunku do GTX680... Cytując populatny tekst: "mało książek czytasz to i słownictwo ubogie". ______________________________ Wrzućcie lepiej jakies informacje na temat GTX780Ti. http://pclab.pl/news55409.html http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/geforce-gtx-780-ti-test.html Cytuj Link to post Share on other sites
willis81 42 Napisano 12 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 odświeżam temat nie mogę się doczekać na obniżki cen, a kartę już powoli muszę kupić realnie zastanawiam się nad kartą od EVGA lub ZOTACA Ta pierwsza się łatwo dostępna w cenie ok. 1950zł, a drugą dużo gorzej - może ktoś wie czy będzie dostępna w polskich sklepach? a może tego zostaca nie ma co brać wogóle pod uwagę? Cytuj Link to post Share on other sites
TitoBandito01 263 Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 (edytowane) odświeżam temat nie mogę się doczekać na obniżki cen, a kartę już powoli muszę kupić realnie zastanawiam się nad kartą od EVGA lub ZOTACA Ta pierwsza się łatwo dostępna w cenie ok. 1950zł, a drugą dużo gorzej - może ktoś wie czy będzie dostępna w polskich sklepach? a może tego zostaca nie ma co brać wogóle pod uwagę? Zbieraj pan na 780Ti od EVGA. Po O/C zamiata nawet 690-tką : http://tpucdn.com/reviews/EVGA/GTX_780_Ti_SC_ACX_Cooler/images/perf_oc.gif http://www.techpowerup.com/reviews/EVGA/GTX_780_Ti_SC_ACX_Cooler/1.html Edytowane 12 Listopada 2013 przez TitoBandito01 Cytuj Link to post Share on other sites
willis81 42 Napisano 12 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 (edytowane) 800zł więcej za Ti, gdyby różnica była ok 300-400zł to bym wziął, a tak wolę za rok sprzedać zwykłą 780 i kupić kolejną generację nvidii update: no to wybór najwyraźniej pada na EVGA GeForce GTX 780 SC ACX Edytowane 12 Listopada 2013 przez willis81 1 Cytuj Link to post Share on other sites
est_ars 20 Napisano 12 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 W cenę został wliczony tzw. podatek od nowości. Tyle kasy mógłbym dać za gtx780ti z 6GB pamięci. Cytuj Link to post Share on other sites
Meursault 9 Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Odświeżam temat. Jaką GTX780 proponowalibyście obecnie? Cytuj Link to post Share on other sites
pastol 0 Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Ja rowniez niebawem planuje zakup zestawu wlasnie z w.w. karta graf i sklaniam sie ku palit superjet stream - 1899pln w esc.pl ( tyle ze 24 mc gwar ) ew. Asus dc II OC w morelach i esc 1899 tyle, ze 36 mc gwar. Cytuj Link to post Share on other sites
broodeeck 527 Napisano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Witam wszystkich. Za niedlugo (maj-czerwiec max) planuje zakup karty graficznej. Do tej pory sklanialem sie ku gtx770 i wybor juz praktycznie padl na niereferencyjna wersje Gigabyte. Natomiast teraz ceny 780 spadly ponizej 400 funtow (zakupy zawsze robie na amazon.co.uk) i tak sobie mysle, czy oplaca sie dozbierac do 780 (roznica 100-150 funtow). Najtansza 780 to Gigabyte obecnie (360 funtow okolo - kuszaca jest ta cena!) ale po przeczytaniu tej strony zaciekawil mnie ten Gainward Phantom (395 funtow). Asus (czy ktos moglby wkleic jakis link do testu tego Asus po OC na tle innych kart?) ma praktycznie ta sama cene obecnie - 394 funty. Ktora, karte byscie polecali z wyzej wymienionych? Zawsze biore wszystkie wspolczynniki pod uwage, wydajnosc, temperatury, glosnosc i pobor mocy - wazne w tej kolejnosci. Moj sprzet: Obudowa: CMStorm Trooper Płyta głowna: Gigabyte Z77X-UD5h WiFi Processor: i7 3770K Cooler: be quiet! Dark rock Pro 2 RAM: G skill Trident X 2x8gb 1600mhz cl7 HDD: SSD Samsung 840 Pro 128gb Zasilacz: Seasonic Series X 850w 80+GOLD PSU Monitor: BenQ XL2411T 24 inch Widescreen Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts