Skocz do zawartości

Zestawy - Szybkie pytania

Recommended Posts

A to jeszcze takie pytanko, jak bym teraz złożył zestaw z gtx1060 bo raczej w ten pułap cenowy bym celował, do tego i5 6600 albo 6500 bez żadnego kręcenia czego kolwiek.

Ile byście dawali lat żeby to ciąglo choćby na minimalnych ale w stałych 60fps

(wiem ze ciężko to od tak określić, ale chciałbym z 5lat na takim zestawie się pobawić).

Witam

Kupuje komputer dla żony : http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=98640&s=108689&s=103324&s=102107&s=101919&s=72453&s=101912&s=101810&s=101276

Chcę dać gtx 1080 oraz zasilacz do mojego kompa (mój sprzęt jest prawie taki sam, różni się płytą główną z170 tomahawk i zasilaczem xfx core 550) a jej dać gtx 970. Pytanie czy zmienić coś w powyższym zestawie i czy zasilacz Corsair RMx Series RM550x 550W da rade w moim zestawie z gtx 1080. Budżet 6500zł +/- 500zł

Jest w porządku, czy powinienem coś zmienić?

(kartę graficzną zamierzam dokupić używaną, prawdopodobnie gtx960)

Zmień SSD na https://www.morele.net/dysk-ssd-goodram-iridium-pro-240gb-ssdpr-iridpro-240-720767/ jest sporo wydajniejszy i trwalszy do tego co ty masz w zestawie

Zmień tez płytę na Msi h110m-pro , w zupełności ci wystarczy, a zaoszczędzone pieniądze dołóż i kup używanego gtx 970, przy zmianie płyty zmień także pamięci na takie w jednej kości 8GB, żeby łatwo w przyszłości rozbudować

Ile byście dawali lat żeby to ciąglo choćby na minimalnych ale w stałych 60fps

Nie wiadomo co się zmieni w ciągu kilku najbliższych lat, ale patrząc na ostatnie 5 lat, to spokojnie na minimalnych osiągniesz te 60fps, może nie w każdej, ale w większości

Zasilacz da radę z palcem w nosie. Dociągnij do fabrycznie wyciszonego PAX M70 + ASrock Z170 Extreme4

Pamięci oczywiście masz zamiar zaraz dorzucić do Duala ? 

Obudowa zmieniona, płyta główna też. Co do Ramu nie zauważyłem że jest tylko 1 kość. Duża jest różnica w wydajności 2400Mhz a 3000Mhz?

Wrzuć tańszą płytę główną jak Asrock Z170 PRO4 / Gaming K4, do tego tańszy RAM lub 8GB na start, czekaj na tańsze wersje 1060, dostępny był Palit Dual, ale już się skończył.

Wybrałeś wersję OEM procesora, oszczędność 55zł owszem, ale na niego masz roczną zamiast 3 letniej gwarancji.

Edytowane przez 3ndurek

Wrzuć tańszą płytę główną jak Asrock Z170 PRO4 / Gaming K4, do tego tańszy RAM lub 8GB na start, czekaj na tańsze wersje 1060, dostępny był Palit Dual, ale już się skończył.

Wybrałeś wersję OEM procesora, oszczędność 55zł owszem, ale na niego masz roczną zamiast 3 letniej gwarancji.

Dziękuje Ci za odpowiedź, wziąłem wersje BOX procesora i płytę Gaming K4 - po co mi możliwość SLI jak i tak nigdy się nie będę w to bawił. Poza tym w 1060 chyba takiej możliwości nie ma. Jeszcze się zastanawiam nad jednym RAM-em a nie dwoma, ale za to z lepszą 1060.

@edit

Koszyk wyglądał by tak:

https://www.morele.net/inventory/info/EAcns0/

Tylko ta 1060...Chciałbym MSI :(. Na X-Kom wychodzi taniej o parę złotych, nawet z 500W zasilaczem Corsair(450 niedostępna).

Edytowane przez yOwie

Możliwość SLI to bajer, z którego po prostu nie skorzystasz, a tak poza tym to bardzo dobre MOBO. RAM bierz w dwóch kościach po 4 GB - DDR4 w DC zyskuje w niektórych grach dość sporo.

• Popieram 1