wojtek93 0 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Witam, Mam problem z gniazdem pcie a mianowicie, jest ono uszkodzone mechanicznie, widać gdy sie popatrzy z góry czy z boku, jedna strona złącza jest wykrzywoina i trosze"odstaje" od płyty. Niewiem jak to sie stało ale powiedziano mi ze podczas wyjmowania kart graficznej ze złącza ta pewnie sie zaklinowała i zostałą usunieta wieksza siła, skutki tego są takie ze monitor sie nie odpala, nie ma "pikniecia", karta graficzna działa bo była sprawdzona na innej płycie, i moje pytanie jest takie czy jest jakiś sposob aby jakoś to "naprostowac" czy raczej juz sie nie da tego zrobić?. Dodam ze próbowałem recznie naprostować złącze to monitor i system odpalał, ale po wyłączeniu znowu nie działał, jest to troche niebezpieczne bo moge wyłamać całe złącze a wtedy nie bedzie zbyt fajnie;/. Z góry dziekuje za odpowiedż. Cytuj Link to post Share on other sites
makabrax 229 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 musiałbyś dać zdjęcia jak to jest wykrzywione/wyrwane to można by coś myśleć bo tak to nie wiemy jak to wygląda 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts