medrox 0 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Siema. Zamierzam kupić htc one i wyczytałem, że jest slot tylko na karte micro sim. Telefon będzie zakupiony w sieci play. Kartę sim posiadam w orange i tu moje pytanie, jak przerobić taka kartę na micro sim? Próbować samodzielnie nożyczkami? Widziałem specjalne obcinacze do kart, czy jest to bezpieczne? Czy się przejść do operatora i prosić o wyrobienie nowej micro sim? Cytuj Link to post Share on other sites
dymel 190 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Do iPhone 5 przyciąłem do nano sim - wszystko działało. Przesiadłem się na Note 2 z microsim - przejściówka i wszystko ok. Ostatnio znowu zmieniłem telefon na taki ze zwykłą sim - mam teraz kartę nano sim w przejściówce na microsim w przejściówce na zwykły sim. Wszystko działało w każdym telefonie, więc odtrasuj od micro i tnij Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 W play dali nową microsim bez żadnego problemu, trwało to minutę. (Jeśli karta nie jest w abonamencie to poproszą pewnie o PUK, o ile numer nie jest zarejestrowany). Cytuj Link to post Share on other sites
dymel 190 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Najciekawsze w wyrabianiu nowej karty w salonie orange (t-mobile też) że salony nie mają narzucone z góry opłat za to - wszystko zależy od konkretnego salonu. Ja przycinałem do iphone 5 mimo iż telefon był kupiony na abonament w tym właśnie salonie i bez wymiany nie mógłbym go używać. Cytuj Link to post Share on other sites
medrox 0 Napisano 30 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Moja karta sim jest zarejestrowana w orange na abonament a telefon biorę w sieci play. Czyli iść do orange i prosić o wyrobienie nowej? Czy użyć obcinarki dostępnej na allegro? Cytuj Link to post Share on other sites
dymel 190 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Żadnej obcinarki - pożycz od kogoś kartę micro, odtrasuj sobie na swojej i tnij nożykiem do tapet. Jak rozwalisz (o co ciężko w sumie) to wtedy idź do salonu Orange wymienić kartę. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Lionelsq 106 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Nie wiem jak w Orange, ale w Play odbyło się to szybko, bezproblemowo i darmowo. Dają nową sim (micro), a starą dezaktywują. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
medrox 0 Napisano 30 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Spróbuję i pożyczę od kolegi micro sim, odrysuję na swojej i wytnę. Czy jest jakieś ryzyko uszkodzenia telefonu takim wycinaniem sim? Cytuj Link to post Share on other sites
dymel 190 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Z tego co mi wiadomo nie ma ryzyka. Tak czy siak - jeżeli bardzo się boisz to idź do jakiegoś komisu/punktu handlu komórkami i poproś o wycięcie karty - u mnie kosztuje to 3zł. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts