Skocz do zawartości

Wymiana GTX 680 na GTX 780

Recommended Posts

Obecnie posiadam GTX 680 Gigabyte 2GB. Nowszy model na dniach będzie miał niższą cenę i się zastanawiam. W jakiej sensownej cenie mogę się pozbyć obecnej karty? Myślę, że jeśli cena GTX 780 GB będzie 2000 albo niżej to się zdecyduję. Dostaje się dodatkowo klucze do 3 gier nie byle jakich :D, poza tym Batmana już posiadam to klucz sprzedam co różnicę ceny kart zmniejszy :).  Co wy byście zrobili?

Staram się zmieniać sprzęt w najlepszych momentach i to jest chyba ten moment. Pozostaje kwestia za ile się pozbyć 680, niby na allegro gdybym wystawił za 1400zł to była by to najtańsza oferta tam z używanych niereferencyjnych.

Czekam na wasze opinie.

Pozdrawiam

Za 1 400 PLN to raczej nikt Ci tej używki nie kupi. 780 tanieje ale 770 razem z nim do poziomu 280X. Na esc już jest nówka autorska 770 MSI za ~1250 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=71_73&products_id=55140 Myślę że nawet za 1200 PLN może być ciężko sprzedać po obniżkach 780/770 jakie mają być w najbliższych dniach. Też się zastanawiam nad wymianą swojego Lightninga 680 na 780 ale aż mi szkoda się tej karty pozbywać za tą cenę ile jest teraz warta.

Edytowane przez Wooojciech1983

Jeśli grasz na jednym monitorze to imo raczej braku wydajności nie odczuwasz .Sugerowałbym wtedy poczekać do Maxwell'a lub czekać na jeszcze większe spadki cen kart ( GTX780 powinna bardziej stracić na wartości niż GTX680). Są to jednak tylko moje dywagacje. Jeśli wykorzystujesz obydwa monitory do gier to taka zmiana ma bardziej ręce i nogi (choć ja bym wtedy zainwestował w SLI z 760tek oferujące sporo wyższą wydajność). 

Ja również uważam, że różnica jest zbyt mała w stosunku do gtx680. Ja wymieniłem z gtx580 na 780 i to z tego samego powodu, bo seria 6 nie powodowała jakiejś mega przepaści. Jak ma być skok to przynajmniej widoczny i opłacalny.

W wyniku dołączenia do oferty nowej karty GeForce GTX 780 Ti, Nvidia wprowadza konkretne zmiany. Sugerowana cena detaliczna karty graficznej GeForce GTX 780 obniżona jest do kwoty 499 dolarów. Jednocześnie obniżono cenę karty graficznej GeForce GTX 770, który obecnie wyceniany jest na 329 dolarów. Jak informuje Nvidia, nowe ceny zaczną obowiązywać od jutra (29 października), a konkretniej od godziny 14:00.

to w sklepach do miesiąca ceny się wyrównają? bo jak na razie ni widu ni słychu 

A nie sorki ceny są ok bo zapomniałem + Vat

Edytowane przez L11nkmesh

Obecnie posiadam GTX 680 Gigabyte 2GB. Nowszy model na dniach będzie miał niższą cenę i się zastanawiam. W jakiej sensownej cenie mogę się pozbyć obecnej karty? Myślę, że jeśli cena GTX 780 GB będzie 2000 albo niżej to się zdecyduję. Dostaje się dodatkowo klucze do 3 gier nie byle jakich :D, poza tym Batmana już posiadam to klucz sprzedam co różnicę ceny kart zmniejszy :).  Co wy byście zrobili?

Staram się zmieniać sprzęt w najlepszych momentach i to jest chyba ten moment. Pozostaje kwestia za ile się pozbyć 680, niby na allegro gdybym wystawił za 1400zł to była by to najtańsza oferta tam z używanych niereferencyjnych.

Czekam na wasze opinie.

Pozdrawiam

nie lepiej zaoszczędzić na radeonie R9 280x ?

/nic by taką zamianą nie zyskał.

Ok Panowie kupiłem drugą 680-tkę i chce zrobić SLI tylko, że w pudełku z płytą nie byłą mostka SLI, jakby ktoś mógł podać link gdzie moge kupić kompatybilny mostek do mojej płyty. Na allegro jest parę aukcji ale nie wiem czy jak wezmę jakiś mostek od innej firmy to zadziała wszystko.

Chyba, że można to zakupić np. w komputroniku to sobie podjadę.

Edytowane przez Rakoth