Skocz do zawartości

LG Optimus 4X HD vs Sony Xperia SP vs Samsung galaxy s3

Recommended Posts

Witam

Jednak bardziej przekonałem się do androida.

I zastanawiam się czy brać LG Optimus 4X HD , Sony Xperie SP , Samsung galaxy s3.

Zależy mi na aparacie który będzie robił całkiem dobre zdjęcia , wydajności żeby gry typu Asphalt 7 , Modern Combat się nie zacinały.Dobrym wyświetlaczu który będzie wyraźny na słońcu.Bateria żeby trzymała przynajmniej z 5 godzin intensywnego używania typu , grania w gry , wi-fi , słuchanie muzyki , jakość rozmów była dobra.

Napiszcie mi co ma jakie zalety i jakie wady.

Edytowane przez TimonusX

Tragiczne ekrany? Człowieku puknij się w czoło. Może Xperia SP to tylko TFT ale ekran niczego sobie, a rozdzielczości do szczęścia więcej nie trzeba. Mój ranking:

1. Xperia SP

2. SGS3

3. LG Swift 4XHD

SGS3 na drugim miejscu tylko dlatego że model LG jest co najmniej średniakiem w moim mniemaniu

PS.Koleś ogarnij się bo w ciągu zaledwie 4 dni założyłeś 5 tematów w których pytasz o to samo. Poszukaj informacji w internetach o telefonach które cię interesują, sprawdź które będą pasowały najlepiej i wypisz je w jednym temacie albo określ swoje wymagania i poproś innych o dopasowanie telefonu do twoich potrzeb. Zamiast 5 tematów wychodzi 1 w którym dostaniesz więcej informacji niż w tych 5 razem wziętych. Mniej tematów = mniej spamu = mniej syfu

Ja mam 4XHD i jako tako się sprawdza. Ekran bardzo dobry, lecz gorsza jakość zdjęć niż w S3. LG wiadomo ma gorsze, czyli zerowe wsparcie producenta. Jak masz do wyboru S3 - bierz S3. Napisałeś o tych grach. Bez roota i podkrecania procka nie pograsz w żadną z nich.

Ps. Na takie pytania polecam fora o android

Wysłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 4

A co masz zeza żeby patrzeć na ekran pod kątem? Wyświetlacz wygodny do przeglądania internetu wystarczy ze ma wysoką rozdzielczość, kąty widzenia nie mają tu nic do rzeczy. A kąty widzenia wcale nie są takie złe, dopiero przy dużym odchyleniu barwy się załamują. Ekran w 4XHD też jest dobry ale patrząc na resztę podzespołów przegrywa z Xperią i Samsungiem

Ja msm lg 4x hd od jakiegoś tygodnia (używany). Powiem tak: ekran rewelacja, aparat: dla mnie jakość zadowalająca, ale dużo zdjęć nie robię, bateria: no cóż, tu jest dosć słabo, leci jak woda, wydajność: odpalisz raczej wszystko, ale będą przycinki, wsparcie: Jelly Bean jest, coś czytałem, że ma być jakaś niespodzianka od lg ( czy jakoś tak), poczekamy, zobaczymy :D

4XHD jest dobry tylko na papierze. Wszyscy użytkownicy mówią że ekran świetny tylko na pleckach bardzo się grzeje. No cóż minusy Tegry 3. Chińczyków nie opłaca się brać chyba że ktoś chce się bawić w Custom ROM'y. Wszystkie telefony kosztują +/- 1000 zł więc ja zaproponuję dorzucenie około 200 zł na Swift'a G. Z tej trójki? Zdecydowanie Xperia SP

Na yt pooglądaj filmiki z porównaniem tych telefonów, bo ciężko jednoznacznie stwierdzić:). Poczytaj, obejrzyj i sam sobie odpowiedz który ci najbardziej pasuje:). Ps, Osobiście bym wzioł S3 ze względu na świetny aparat, wygodnie się go trzyma w ręce i piękny ekran amoled led;) Pozdrawiam.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...