natsu 1871 Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 256 to wcale nie tak duzo biorąc pod uwagę wagę obecnych gier. Ja mam samsunga 830 pro i nie marudzę na niego. Z nowych to 840 pro, ale osobiście wolałabym zapłacić mniej jeśli różnica w cenie bedzie znaczna. Prędkość ssd i tak jest kosmiczna Cytuj Link to post Share on other sites
yorgol 15 Napisano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 840 pro ma taką wadę względem plextora że parametry cenę i pojemność mają podobną ale żeby uruchomić sprzętowe szyfrowanie na 840 płyta główna musi być wyposażona w jakiś moduł TPM którego moja płyta nie ma a plextor tego nie wymaga więc mógłbym ustawić hasło w biosie i korzystać z sprzętowego szyfrowania Cytuj Link to post Share on other sites
yorgol 15 Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Nie pisałem wczesniej ale plextor m5 pro 256 gb trafił do tego komputera. Wydaje mi sie ze to ostatnie ulepszenie tej jednostki centralnej, teraz będę tylko kupował peryferie a jak mocy mi nie bedzie starczac to chyba poskładam nową maszynę, oczywiście tez lc. W planach mam jakiś duży monitor w dużej rozdzielczości, a moj obecny postawić w pionie obok niego jako monitor pomocniczy, klawiaturę mechaniczną, tanie głośniki i moze wymienić mysz na inną. Na razie nie mam czasu o tym myślec bo zaczyna sie sesja ale po sesji cos wybiorę. Cytuj Link to post Share on other sites
kubapomocny15 242 Napisano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 A czego obecnie używasz? Cytuj Link to post Share on other sites
yorgol 15 Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 monitor benq G2220HD, tania klawia logitecha i mysz logitech G9x,Monitor myślałem o jakimś 27 calowym, chyba jeszcze nie 4k bo mój gtx 580 nie obsługuje takiej rozdzielczości z tego co pamiętam.Będę musiał lapka kupić też więc jaki monitor wybiore to zależy jak z kasą będę stał. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts