Sony156 4965 Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Witam. Mam problem z wifi, router TP-LINK TL-WR740N. Gdy odhaczę "Enable SSID Broadcast" to telefon nie wyszukuje mi sieci WIFI. Gdy mam tą opcję zaznaczoną telefon widzi sieć WIFI, ale za to laptop wtedy nie może się połączyć. (widzi) http://screenshu.com/static/uploads/temporary/qa/2r/3p/s491vc.jpg Jakieś pomysły? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 SSIS Broadcast to nic innego jak rozgłaszanie nazwy sieci, jak zaznaczysz opcję enable to router zacznie rozgłaszać nazwę sieci, jeśli odznaczysz sieć będzie "ukryta" router nie będzie rozgłąszał nazwy sieci. To co przedstawiłeś można łatwo obejść na kilka sposobów 1. Sieć ukryta Wprowadź ręcznie do swoje smartphona nazwę sieci i parametry(hasło) (jeśli odznaczone SSID Broadcast). Wtedy powinieneś się połączyć z routerkiem a też laptopekbędzie pakiety internetów konsumował i łączył w te i we wte 2. Sieć widoczna Jak zaznaczysz wyraźnie SSID Broadcast to następnym krokiem będzie usunięcie z laptopa sieci i wyszukanie na nowo, wpisanie hasła bądź naciśnięcie na routerku QSS'a Tyle filozofii Cytuj Link to post Share on other sites
laciaty 2 Napisano 11 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2013 Przywroc do ust domyslnych, ustaw od nowa. Jezeli dalej wystepuje problem to ustaw ,,long preamble" w zaawansowanych ustawieniach wlan. Przy okazji sciagnij na kompa inssider i zobacz eter, ustaw kanal acces pointa na jakis najmniej zaladowany przez sasiadow. Ssid broadcast zostaw enable. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts