MaxDamage87 0 Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Witam, jestem posiadaczem grafiki Gigabyte Radeon HD7850 w wersji OC http://www.gigabyte.pl/products/page/vga/gv-r785oc-2gd/ . Niestety cały czas mam problem z grami, mianowicie wszystko działa płynnie ok w full hd po czym po kilkunastu minutach ekran gaśnie po czym następuje restart komputera. Nie przeszkadzał mi ten fakt z racji tego że w gry które gram często ten problem występuje sporatycznie czyli Diablo 3 czy World of Tanks. Niestety instalacja każdej nowej gry (np. Starcraft2, Company of Heroes2, Batman) kończy się w ten sam sposób wszystko działa pięknie nagle czarny ekran i powtórka z rozrywki. Nie mam zielonego pojęcia co może być nie tak. Windows był reinstalowany. Sterowniki są najnowsze ale to nic nie zmienia. Moja pozostła konfiguracja: cpu phenom 2 x4 465 8 gb ram ddr3 zasilacz corsair 520W Karta jest na gwarancji, nie ma jeszcze nawet roku. Dzieki z góry za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
headhunterz 10 Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Na początek sprawdz temperatury w stresie karty graficznej. Cytuj Link to post Share on other sites
MaxDamage87 0 Napisano 26 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2013 32 stopnie bez obciążenia, pod 62, nie sądzę żeby temperatury były przyczyną obudowa jest dobrze wentylowana Cytuj Link to post Share on other sites
ehhhm 149 Napisano 26 Października 2013 Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Testowałeś procesor i kartę graficzną np. w OCCT ? Ja przetestowałbym procesor, a później kartę i jak komputer nie zresetuje się, albo program nie wykaże błędów przy jednym z testów, to włączyłbym test zasilacza, czyli zakładka "POWER SUPPLY" w OCCT. Cytuj Link to post Share on other sites
MaxDamage87 0 Napisano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Próbowałem i komputer nie przechodzi testu gpu 3d, po 15-20min nastepuje reset. Pozostałe testy nie sprawiły problemów. Cytuj Link to post Share on other sites
ehhhm 149 Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Więc problemem jest karta graficzna i nie pozostaje nic innego jak skorzystać z gwarancji. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts