Didox 120 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) Witam!Nie jestem zorientowany bardzo dobrze w rynku tabletów, zwłaszcza ta najniższa półka cenowa w sprzęcie elektronicznym kryje wiele pułapek i szmelcu także proszę was drogich forumowiczów o pomoc. Ma to być prezent dla mamy która lubi nowe technologie, a przy okazji odciążyć smartfona siostry który jest wieczorem szturmowany-rekwirowany Pułap cenowy to 500 zł, z ew. marginesem 550 zł + przesyłka. Zakup najlepiej w jakimś renomowanym sklepie internetowym. Szukałem w dziale odpowiedzi na me pytanie ale nie znalazłem podobnych wymagań więc oto one: - obudowa z relatywnie dobrej jakości materiałów, ew. ładna kolorowa obudowa - ekran przyzwoitej rozdzielczości aby ziarno nie było wielkości grochu - procesor i pamięć tak aby wystarczyły do oglądania filmów bez zacięć oraz gry w tetrisa, czy bardziej wymagające produkcje. - niska awaryjność - wifi - głośniki odpowiednie do oglądania filmów Oczywiście nie można mieć wszystkiego za tanio, więc spokojnie można poświęcić je kosztem: - żywotności baterii, wystarczy taka do 2 h - brak złącza hdmi, wystarczy 1x usb - małą pamięcią flash - z ew. możliwością powiększenia o kartę pamięci - brak kamerki Przekątna ekranu - nie wiem, zależy jak się kształtują ceny, jednak w przypadku filmów to ~10" byłby bardziej komfortowym wyborem. Reasumując, tablet będzie wykorzystywany w domu, do gierek, filmów, sporadycznie przeglądania przepisów, artykułów w internecie przez wifi. Z racji że to ma być prezent, tylko i wyłącznie sprzęt nowy. Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc, wszelką pomoc nagrodzę "+". Edytowane 24 Października 2013 przez Didox Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Generalnie poleciłbym Ci bardzo mocno Navroad Nexo, ale tu musisz się liczyć z wydatkiem ok 600 zł np. w Komputroniku. Natomiast w tym kontekście to popatrz na Acer Iconia Tab B1-A71 8GB. Cytuj Link to post Share on other sites
Agito.pl 9 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Pozwolę sobie napisac "luknij" może na Tablet Manta Dual Power 8. Łatwość obsługi, atrakcyjny design, poręczny, wiele zastosowań. Cytuj Link to post Share on other sites
Koziolekk 4 Napisano 30 Października 2013 Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Znalazlem cos takiego http://www.komputronik.pl/product/189818/Komputery/Tablety/myTab_10_DualCore_czarny_polysk.html Zupełnie nie znam firmy, dlatego tu może rodzic się strach przed zakupem. Parametry są całkiem spoko jak na tablecik za 500 zł z tego co wiem filmy w HD (1080p działają na zasadzie dekodera czy jakos to sie tak nazywało) niestety nie ma informacji na temat wyświetlacza czy jest to TFT (bardzo możliwe w tej cenie ) czy IPS. http://www.komputronik.pl/product/193032/Komputery/Tablety/Manta_MID802_TABLET_DUO_POWER_IPS_8_.html http://www.komputronik.pl/product/183234/Komputery/Tablety/GoClever_Tab_A972BK_Bluetooth_Keyboard_Wyprzedaz_.html Ciekawa Cena Wyświetlacz IPS wydaje mi sie najrosądniejszy , jeżeli tak jest jak ma opisana specyfikacje nie ma co sie zastanawiać moim zdaniem 270zl za tablet+karte Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts