michalb4601 0 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Witam, posiadam laptop Samsung NP550p7c-s02pl i zastanawiałem się nad kupnem dysku SSD. Jednak nie jestem pewien czy laptop ten posiada miejsce, kieszeń na taki dysk. Czy w ogóle jest możliwość podłączenia do tego laptopa tego typu dysku. Proszę o poradę. Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 JEżeli Ci chodzi o 2gązatoczke na dysk 2,5" to nie posiada ( jak większość 15tek, tylko wielkie krowy gamingowe/dtr takie cos posiadają) Złącza msata pod miniaturowe ssd też nie posiada. JEdyna możliwość to podmiana za dysk fabryczny. Teoretycznie jeżeli znajdziesz pasującą "kieszeń" ( tu mam zapewne co innego na myśli niż ty) to można by wywalić napęd optyczny i tam wstawić ale osobiście nie widzę zadnych kieszenie dedykowanych dla tego modelu. Cytuj Link to post Share on other sites
makabrax 229 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) dysk SSD możesz zamontować zawsze wyjmując ten który jest w laptopie a z tego co widzę jest w nim drugie miejsce na dysk więc możesz tam bez problemu montować, od spodu masz klapkę oznaczoną ODD/HDD/Memory na jednej śrubce, odkręć ją i otwórz, zobaczysz czy masz tam drugą kieszeń montażową fakt, teraz znalazłem filmik gdzie koleś go rozbiera, jest miejsce tylko na jeden dysk Edytowane 24 Października 2013 przez makabrax Cytuj Link to post Share on other sites
kramch 11 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Większość kieszeni powinna pasować, pozostaje jedynie kwestia jej zaślepki bo pewnie trzeba będzie kombinować z jej dopasowaniem, ale w większości przypadków można podmienić na tą z napędu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts