dxh11 18 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 (edytowane) Witam, czas stworzyć ten temat bo premiery Tytanów się zbliżają (zabrakło co prawda Watch Dogs'a czy też GTA V, które będą musiał nadrobić dużo w I kwartale 2014r.) Wracając do tematu - nadchodzą dwa główne FPS'y Call of Duty: Ghosts http://www.youtube.com/watch?v=tUBcYogq-3M oraz drugi z pośród Tytanów a mianowicie Battlefield 4 http://www.youtube.com/watch?v=7Du4LescsWI I tu właśnie pojawia się duży problem jeśli chodzi o zakup, dla siebie obstawiam następujące propozycje: a) Battlefield 4 Edycja Premium Box (285zł) b) Battlefield 4 Pre-Order + Call of Duty: Ghosts Pre-Order (260zł) c) Battlefield 4 Pre-Order (140zł) Trudno podjąć decyzję, zwłaszcza po Becie BF'a 4,choć w tym przypadku nie powinno się oceniać samej gry (jako całokształt - bo to tylko Beta), dużo rzeczy nie zostało pokazanych, było zabugowanych lub po prostu wyłączonych, co nie zmienia faktu że to bardziej wersja BF'a 3,5 + elementy BC2.Po przegraniu w BF'a 3 (na 2 kontach) łącznie ok 700h, szczerze stwierdzam - wolę Bad Company 2!Nie wspomnę jak bardzo c*** jest dubbing PL, totalna porażka nawet nie będę porównywać z BF 3, zresztą sami zobaczcie ... Jeśli chodzi natomiast o tytułowe "Duchy" to trudno mi w tym temacie coś napisać, ponieważ z serią Call of Duty studia Activision pożegnałem się już w 2009 (2 lata po premierze megahitu Modern Warfare).Od tamtej pory odpaliłem tylko dzieło głównie Treyarch'a - CoD Black Ops, które oceniłbym tak: -SP 10/10 -MP 3/10 I faktycznie po miesiącu od ukończenia fabuły sprzedałem ten tytuł.Nie miałem również żadnych bieżących opinii, informacji odnośnie CoD 2 czy też 3, bo nikt z moich znajomych w to nie grał, a jednak coś sprawia CoD znów przyciąga. Tak więc może faktycznie po tych 3/4 latach warto dać jeszcze jedną szansę Acti, czy też kontynuować sprawdzone dzieło EA w Full Pakiecie, a może jeszcze inaczej - zasmakować tych dwóch produkcji jednocześnie ? Co WY polecacie, komu zaufaliście EA czy Acti i co kupicie - czekam na wasze opinie ! Edytowane 22 Października 2013 przez dxh11 Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Nic nie kupie, nie mam dylematów tego typu... Link to post Share on other sites
majk_be 0 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 ja czekam z niecierpliwośćia na BF4, zamowilem wersje w promocji na gry-online (podstawka+chinska nawalnica i pakiet broni). zastanawia mnie czy paczka trafi do mnie w driu premiery bo przeciez pozniej dlugi weekend. co do innych tytułow to czekam na wychodzace w przyszlym roku wiedzmina 3, nowe zombiaki od techlandu i watch dogs. Link to post Share on other sites
dxh11 18 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Jaka cena na gry-online?Ja kupowalem BFa 3 na gram.pl I dostalem pudelko dzien przed premiera. (sorki nie mam pl znakow na tel) Link to post Share on other sites
Wojownik616 35 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Ja kupię Call of Duty Ghost pod warunkiem jak poznam oficjalne wymagania sprzętowe ale wątpie Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Moim zdaniem powinniście pokazać wielki środkowy palec producentom obu produkcji i ich nie kupować wcale, bo to KOLEJNE odcinanie kuponów. 2 Link to post Share on other sites
Wojownik616 35 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Ja nadal gram w BF3 i MW3,Battlefield 4 ogólnie nie opłaca się kupować to jest to samo,dla multi tak,ale dla single nie,jeśli chodzi o Ghost jest to dla mnie must have. Link to post Share on other sites
KILLER289 7 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 (edytowane) Bierz CoD'a Wydawać prawie 3 stówki za BF 4 Premium to jakieś nieporozumienie, tym bardziej że gdy emocje opadną to cena BF'a spadnie o połowę. CoD od IW zawsze był lepszy (w mojej ocenie), lepiej mi się grało w MW, MW2 i MW3 niż w BO1 i BO2. Po ostatniej becie BF 4 można mieć spore wątpliwości czy ta gra będzie dopracowana w dniu premiery i podejrzewam że bez kilku patchy się nie obejdzie. Po co się katować w dniu premiery kiedy ani gra, ani serwery nie będą wyrabiać ? Moim zdaniem lepiej poczekać 2-3 miesiące i dopiero wtedy kupić BF4. To jest moje zdanie i nikt nie musi się z tym zgadzać! Pozdro! Edytowane 23 Października 2013 przez KILLER289 Link to post Share on other sites
dxh11 18 Napisano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Dzięki panowie, jednak już w którymś z tematów, została wrzucona lista wszystkich zmian jakie zostały wprowadzone od bety ( oficjalnie nie zapoznałem się z nią jeszcze).Jeśli zaś chodzi o Ghosts to głównym problemem jest dla mnie wielkość map a bardzo lubię grać snajperem, co za tym idzie - te mapy są zbyt małe dla snajperów. Natomiast co mnie rozwaliło jeśli chodzi o BF'a 4, to polski dubbing, który jest fatalny - nie rozumiem dlaczego zrezygnowano z osób które podkładały głos w trójce, byli sprawdzeni a ponadto wszyscy byli z nich zadowoleni - nikt nie narzekał. Jeśli w MP dubbing będzie równie fatalny (komendy), no to kaplica. Wraz ze zbliżającym się dniem premiery coraz bardziej waham się, który tytuł wybrać. Wycofali wszystkie świetnie zapowiadające się produkcje (GTA V, WD) dzięki którym mógłbym przetrwać te kilka miesięcy do opuszczenia cen BF'a. @effendi360 w takim razie co według Cb, jest warte uwagi (jeśli chodzi o nadchodzące premiery - listopad) ? Kolejnego AC ani też Batmana nie zamierzam kupować, bo to nie są gry dla mnie. Link to post Share on other sites
majk_be 0 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 z przesyłka chyba 169 zł Link to post Share on other sites
dxh11 18 Napisano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2013 (edytowane) Wygląda na to że zamówię CoD: Ghosts i BF'a 4 z racji tego że, faktycznie lepiej poczekać na tańsze premium no i warto podać jeszcze raz (oby tylko nie ostatni) dłoń Activision. Pytanie mam do Was jeszcze jedno, czy ktoś z Was zamawiał kiedyś 2 gry na muve.pl ? Bo premiera BF'a 4 jest 31/10 a CoD'a 05/11, kurier jest za darmo ale czy wyślą mi dwa razy paczkę ?Czy może lepiej złożyć dwa osobne zamówienia ? Edytowane 23 Października 2013 przez dxh11 Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) Premiera Watch Dogs jest sporo przesunięta... także na to się jeszcze poczeka... Ogółem BF4 może być bardzo dobry pod względem Singla o multi nie wspominając Szczerze jak nigdy nie czekałem na Cod'a to Ghost mnie bardzo ciekawi.. Edytowane 24 Października 2013 przez henus7 1 Link to post Share on other sites
majk_be 0 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) mnie cod jakos w ogole nie kreci, bf wrecz odwrotnie. Edytowane 24 Października 2013 przez majk_be Link to post Share on other sites
Pro4Shooter 3 Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Osobiście wolę Battlefielda, jednak BF4 nie przekonuje mnie zbytnio, jak dla mnie na całą grę wprowadzili jeden walący się wieżowiec i tyle. Będę grał w BF3 jednak w tym roku wybiorę raczej tak zwane "Duchy" w tym roku szybki shooter. Link to post Share on other sites
majk_be 0 Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 czemu twierdzisz, że wprowadzili tylko jeden walacy sie wieżowiec? Link to post Share on other sites
henus7 56 Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Bo tak jest? Link to post Share on other sites
majk_be 0 Napisano 27 Października 2013 Udostępnij Napisano 27 Października 2013 w becie tylko wieżowiec sie walił, wiem, że bedzie sie walil tez komin a zreszta jak mozna oceniac cała gre po becie? Link to post Share on other sites
Pro4Shooter 3 Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Jest może parę nowości ale i tak nie ma żadnych konkretów, nowość to była z bad company 2 na bf3, teraz to tylko ulepszony silnik dlatego w tym roku wezmę coś szybszego czyli Ghosts. Link to post Share on other sites
Skeletor 1688 Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Pytanie mam do Was jeszcze jedno, czy ktoś z Was zamawiał kiedyś 2 gry na muve.pl ? Bo premiera BF'a 4 jest 31/10 a CoD'a 05/11, kurier jest za darmo ale czy wyślą mi dwa razy paczkę ?Czy może lepiej złożyć dwa osobne zamówienia ? Jeżeli są to preordery, Muve ma obowiązek dostarczyć ci grę w dniu premiery (lub wcześniej). Bardzo się tego pilnują i z mojego doświadczenia stawiam lewy palec u nogi kochanki sąsiada mojej ciotki z Radomia, że dostaniesz dwie przesyłki na czas. Jeżeli jednak wciąż masz obawy, jesteś podejrzliwy, powątpiewający i chuchasz na zimne złóż dwa zamówienia Link to post Share on other sites
dxh11 18 Napisano 5 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Tak też zrobiłem, BF'a dostałem w przeddzień premiery (szczerze mówiąc bardzo żałuję że kupiłem tą grę - poszczęściło mi się że nie kupiłem Premium ... i nie chodzi mi tu tylko o to że po 15 min wyp**** mnie z każdego serwera, bo to akurat naprawią).Dzisiaj sprawdzałem maila i nastąpiła zmiana statusu przesyłki, mam nadzieję że do godz. 10:30 mi ją kurier jutro przywiezie Co do BF'a nie będę się tu zbytnio rozpisywał, ale pewnie większość z Was zauważyła jak dużo elementów zostało zapożyczonych z Bad Company 2 Ojjjj... Panowie pojawiają się pierwsze problemy z CoD'em mianowicie nie da się odpalić MP przy 4GB RAM (poje*** ich ?!) Nie bd leciał dzisiaj do sklepu i kupował RAM ... Link to post Share on other sites
Wojownik616 35 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Ojjjj... Panowie pojawiają się pierwsze problemy z CoD'em mianowicie nie da się odpalić MP przy 4GB RAM (poje*** ich ?!) Nie bd leciał dzisiaj do sklepu i kupował RAM ... Dobrze że nie kupowałem,naprawdę ich pogięło,jak nie problemy z grą to trzeba kupić ram brawo Infinity Ward,wszystkim zależy tylko na sianie. Link to post Share on other sites
Bartas89 117 Napisano 5 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2013 Czy Call of Duty: Ghosts będzie obsługiwał ELITE na PC? Link to post Share on other sites
dxh11 18 Napisano 6 Listopada 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Szit, będzie trzeba oddać grę... jest może jakaś osoba która już instalowała grę a ma 4BG RAM'u ? Bo u mnie paczka jest od 6h w domu ale jej na wszelki wypadek nie otwieram. Jak myślicie odblokują tą grę ? Nie chce używać FIX'a bo dostanę bana, ale co tu dużo mówić - kogoś chyba naprawdę poje*** wydałem 130zł i nawet zagrać nie mogę do jasnego gwinta... Cyrku ciąg dalszy: http://www.cdaction.pl/news-35628/call-of-duty-ghosts---cyrku-z-pc-towa-wersja-ciag-dalszy-activision-nakazuje-usuniecie-fanowskiego-patcha.html Link to post Share on other sites
fragblo 2 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Dokładnie. Mega idiotyzm. Zwłaszcza, że dużo osób posiada w swoich komputerach zasłużone 4 GB. Rozumiem, że mogli tak zrobić, gdyby silnik tego wymagał (czyt. nowy silnik) a tutaj mamy kolejnego kotlecika. Link to post Share on other sites
Wojownik616 35 Napisano 6 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Quake Engine nic się nie zmienił Link to post Share on other sites
Recommended Posts