Fikumikuz 14 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Witam. Mam zamiar zakupić klawiaturę i myszkę za około 180 zł z przesyłką no to jakieś 160 zł . Czy ta myszka i klawiatura to będzie dobry wybór , może ktoś z was posiada myszkę lub klawiaturę . Co najważniejsze w klawiaturze to podświetlenie , które potrzebuje . Jeżeli chodzi o klawisze to przyzwyczaje się . Czy polecacie mi coś innego czy brać NATEC GENESIS GX55 i GENESIS ILLUMINATED RX55? Cytuj Link to post Share on other sites
Alpi 352 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Ja mam GX66 (delikatnie inny design), Spełnia swoje zadanie chociaż jest symetryczna (2 strony) i nie za dobrze leży w ręce, chociaż teraz już mi to nie przeszkadza po prostu się przyzwyczaiłem trochę boli to że przeskoki czułości są bardzo duże pomiędzy rożnymi trybami, sam używam 3200dpi jednak wolał bym trochę mniej ale mysz na to nie pozwala. Wykonanie jest dobre nic nie trzeszczy, jest dość ciężka dobrze się ślizga, ma fajny kabel w oplocie (coś jak kabel do żelazka). Cytuj Link to post Share on other sites
Fikumikuz 14 Napisano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Zawsze coś może ktoś się wypowie . Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Jak trzymasz mysz? Jaką masz podkładkę? Ilu DPI używasz? Do czego będziesz jej używał? Wyłącz akcelerację w windows'ie jeśli tego nie zrobiłeś Cytuj Link to post Share on other sites
Fikumikuz 14 Napisano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Myślę , że FINGERTIP GRIP Zawsze dwa prawe ostatnie palce leżą jeden na drugim tył łapy leży na podkładce poruszam tylko nadgarstkiem nie podnoszę ręki . Jakaś za 15 zł fioletowa z materiału . Moim defektem jest to , że strasznie pocą mi się ręce . Jak mi się poci ręka to podkładki takie gładkie przeszkadzają bo dosłownie ręka przylepia się do nich tylko materiał chyba , że jest coś jeszcze innego . DPI to trudne pytanie dlatego , że mam A4Tech 7K office nwm ile to może mieć . Myszka do użytkowania na codzień i gier lol , cs:go i inne tytuły . Akcelerację mam wyłączoną. Najważniejsze żeby myszka posiadała klawisze dodatkowe bo potrzebuje ich np. do teamspeak'a lub raidcall'a gdyż mam na bindzie , a w tej myszce już jeden taki przycisk padł po 2 latach użytkowania teraz drugi już przerywa . Jeżeli możesz poradź coś jeszcze z klawiaturą najważniejsze żeby miała podświetlenie bo po ciemku nic nie widzę a lampka nie wystarcza . Cytuj Link to post Share on other sites
Cacek93 2397 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Roccat Savu + Taito mini / A4Tech 200MP Taniej Genius Maurus + A4Tech 200MP Z klawiaturą Ci nie pomogę. Z resztą większość to jedno i to samo tylko inaczej pomalowane Cytuj Link to post Share on other sites
Fikumikuz 14 Napisano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Myślę nad taką kombinacją : Roccat Savu + A4Tech 500MP + Zalman ZM-400G razem wyjdzie mi z przesyłką 250 zł. Cytuj Link to post Share on other sites
Cichy22_90 8 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Polecam Roccat Savu + Roccat Taito Świetny zestaw, sam aktualnie taki posiadam i jestem mega zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
Fikumikuz 14 Napisano 24 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2013 (edytowane) Na procpu.pl Roccat Savu jest na dobrej promocji (129 zł) , a w innych sklepach strasznie drogi 180 zł : https://procpu.pl/produkt/roccat_savu_4000dpi,1007 A jeżeli chodzi o podkładke Roccat Taito to mają ale MID Size 50 zł , a chyba mi się nie opłaca kupić podkładkę w innym sklepie i żeby paczką szła . Edytowane 24 Października 2013 przez Fikumikuz Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts