Skocz do zawartości

NATEC GENESIS GX55 i GENESIS ILLUMINATED RX55

Recommended Posts

Witam.

Mam zamiar zakupić klawiaturę i myszkę za około 180 zł z przesyłką no to jakieś 160 zł .

Czy ta myszka i klawiatura to będzie dobry wybór , może ktoś z was posiada myszkę lub klawiaturę .

Co najważniejsze w klawiaturze to podświetlenie , które potrzebuje . Jeżeli chodzi o klawisze to przyzwyczaje się . 

Czy polecacie mi coś innego czy brać NATEC GENESIS GX55  i  GENESIS ILLUMINATED RX55?

Ja mam GX66 (delikatnie inny design), Spełnia swoje zadanie chociaż jest symetryczna (2 strony) i nie za dobrze leży w ręce, chociaż teraz już mi to nie przeszkadza po prostu się przyzwyczaiłem :D trochę boli to że przeskoki czułości są bardzo duże pomiędzy rożnymi trybami, sam używam 3200dpi jednak wolał bym trochę mniej :) ale mysz na to nie pozwala. Wykonanie jest dobre nic nie trzeszczy, jest dość ciężka dobrze się ślizga, ma fajny kabel w oplocie (coś jak kabel do żelazka). 

Myślę , że FINGERTIP GRIP 

Zawsze dwa prawe ostatnie palce leżą jeden na drugim tył łapy leży na podkładce poruszam tylko nadgarstkiem nie podnoszę ręki .

Jakaś za 15 zł fioletowa z materiału . Moim defektem jest to , że strasznie pocą mi się ręce . Jak mi się poci ręka to podkładki takie gładkie przeszkadzają bo dosłownie ręka przylepia się do nich tylko materiał chyba , że jest coś jeszcze innego .

DPI to trudne pytanie dlatego , że mam A4Tech 7K office nwm ile to może mieć .

Myszka do użytkowania na codzień i gier lol , cs:go i inne tytuły .

Akcelerację mam wyłączoną. 

Najważniejsze żeby myszka posiadała klawisze dodatkowe bo potrzebuje ich np. do teamspeak'a lub raidcall'a gdyż mam na bindzie , a w tej myszce już jeden taki przycisk padł po 2 latach użytkowania teraz drugi już przerywa .

Jeżeli możesz poradź coś jeszcze z klawiaturą najważniejsze żeby miała podświetlenie bo po ciemku nic nie widzę a lampka nie wystarcza .

Na procpu.pl Roccat Savu jest na dobrej promocji (129 zł) , a w innych sklepach strasznie drogi 180 zł :

https://procpu.pl/produkt/roccat_savu_4000dpi,1007

A jeżeli chodzi o podkładke Roccat Taito to mają ale MID Size 50 zł , a chyba mi się nie opłaca kupić podkładkę w innym sklepie i żeby paczką szła .

Edytowane przez Fikumikuz