Skocz do zawartości

Problem z zasilaczem Corsair VS 550W

Recommended Posts

Witam , dzisiaj zakupiłem nowy zasilacz firmy Corsair. Po podłączeniu zasilacza komputer w ogóle nie reaguje. Wiatraki się nie kręcą żadne diody nie migają dosłownie zero reakcji , dodam także , że gdy podłączam stary zasilacz to wszystko działa jak należy. Problem więc istnieje albo w wadliwym zasilaczu albo ja coś źle podłączyłem , no ale nie wydaje mi się bo podłączam go tak samo jak stary . Proszę o rady jak mogę go sprawdzić i być pewnym , że zasilacz jest uszkodzony . Nie chciałbym takiej sytuacji , że wyśle go na reklamację a zasilacz okaże się sprawny.

Nie znam się na tym za dobrze więc wole nie ruszać , nie chce też stracić gwarancji więc lepiej nie będę się bawić. Co do tematu skoro 1 zasilacz działa a drugi nie do tego podłączam je tak samo to chyba wina zasilacza ? Tym bardziej , że wydaje mi się , że nawet jeśli bym coś źle podłączył to zasilacz powinien się włączyć i ewentualnie miałbym jakiś błąd . A tutaj nic nie reaguje więc nie mam chyba co sprawdzać. Tak mi się wydaje czekam na wasze opinie .

Pstryczek z tylu przełączyłes?

Przełączałem wiele razy ; ) sprawdzałem inne kable i inne gniazda nigdzie nie działa.

Teraz to już sam nie wiem o co chodzi . Sytuacja wygląda tak . Mam komputer zmieniam zasilacz na nowy i w ogóle nie reaguje , wstawiam z powrotem stary i wszystko działa jak należy , robiłem tę czynność kilka razy i zawsze to samo  , a podłączam je jednakowo więc nie wiem. No ale z ciekawości podłączyłem nowy zasilacz pod inny komputer i co ? działa nie wiem o co chodzi . Nie znam się na tym ale między tymi komputerami jest jedna różnica otóż w moim komputerze koło cpu jest wejście na 4 pin. A w tym drugim wchodzi 8. Mam wtyczkę 4+4 w moim włożyłem jedną 4 a w tym drugim kompie obie 4 , z tym że na przez cały czas ten drugi komputer który ma wejście na 2x 4 tak czy siak pracuje tylko na 1x 4. 

Moja płyta to gigabyte ma69vm-s2 a zasialcz to Corsair VS 550w.

Ok rozwiązałem problem . Czytnik kart pamięci który mam z przodu komputera najprawdopodobniej powodował jakieś zwarcie , a zasilacz ma filtry więc się nie uruchamiał. Wyłączyłem zasilanie czytnika z płyty głównej i wszystko działa ;)Także jak będziecie mieć problemy z zasilaczem odepnijcie zasilanie wszystkiego co podpięte pod płytę główną .