michaleek 0 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Witam , dzisiaj zakupiłem nowy zasilacz firmy Corsair. Po podłączeniu zasilacza komputer w ogóle nie reaguje. Wiatraki się nie kręcą żadne diody nie migają dosłownie zero reakcji , dodam także , że gdy podłączam stary zasilacz to wszystko działa jak należy. Problem więc istnieje albo w wadliwym zasilaczu albo ja coś źle podłączyłem , no ale nie wydaje mi się bo podłączam go tak samo jak stary . Proszę o rady jak mogę go sprawdzić i być pewnym , że zasilacz jest uszkodzony . Nie chciałbym takiej sytuacji , że wyśle go na reklamację a zasilacz okaże się sprawny. Cytuj Link to post Share on other sites
deamonix1 8 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Sprawdź sam zasilacz na sucho tak ja piszą tu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1033745.html Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Pstryczek z tylu przełączyłes? Cytuj Link to post Share on other sites
michaleek 0 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Nie znam się na tym za dobrze więc wole nie ruszać , nie chce też stracić gwarancji więc lepiej nie będę się bawić. Co do tematu skoro 1 zasilacz działa a drugi nie do tego podłączam je tak samo to chyba wina zasilacza ? Tym bardziej , że wydaje mi się , że nawet jeśli bym coś źle podłączył to zasilacz powinien się włączyć i ewentualnie miałbym jakiś błąd . A tutaj nic nie reaguje więc nie mam chyba co sprawdzać. Tak mi się wydaje czekam na wasze opinie . Pstryczek z tylu przełączyłes? Przełączałem wiele razy ; ) sprawdzałem inne kable i inne gniazda nigdzie nie działa. Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 zanies go do sklepu. niech zobacza. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Cóż, każdej marce zdarzają się wadliwe sztuki i nic się na to nie poradzi. Na serwis z nim... Cytuj Link to post Share on other sites
michaleek 0 Napisano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Teraz to już sam nie wiem o co chodzi . Sytuacja wygląda tak . Mam komputer zmieniam zasilacz na nowy i w ogóle nie reaguje , wstawiam z powrotem stary i wszystko działa jak należy , robiłem tę czynność kilka razy i zawsze to samo , a podłączam je jednakowo więc nie wiem. No ale z ciekawości podłączyłem nowy zasilacz pod inny komputer i co ? działa nie wiem o co chodzi . Nie znam się na tym ale między tymi komputerami jest jedna różnica otóż w moim komputerze koło cpu jest wejście na 4 pin. A w tym drugim wchodzi 8. Mam wtyczkę 4+4 w moim włożyłem jedną 4 a w tym drugim kompie obie 4 , z tym że na przez cały czas ten drugi komputer który ma wejście na 2x 4 tak czy siak pracuje tylko na 1x 4. Moja płyta to gigabyte ma69vm-s2 a zasialcz to Corsair VS 550w. Ok rozwiązałem problem . Czytnik kart pamięci który mam z przodu komputera najprawdopodobniej powodował jakieś zwarcie , a zasilacz ma filtry więc się nie uruchamiał. Wyłączyłem zasilanie czytnika z płyty głównej i wszystko działa ;)Także jak będziecie mieć problemy z zasilaczem odepnijcie zasilanie wszystkiego co podpięte pod płytę główną . Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 A to ciekawe bo to by oznaczało, że jest wręcz akompatybilny z czytnikami kart Cytuj Link to post Share on other sites
michaleek 0 Napisano 24 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2013 Myślę , że czytnik robił zwarcie , już od jakiegoś czasu ten czytnik nie działa tak jak powinien co by się zgadzało . A filtr przeciwzwarciowy blokował włączenie się zasilacza . Tak na chłopski rozum mi się wydaje ale oczywiście mogę się mylić. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 25 Października 2013 Udostępnij Napisano 25 Października 2013 No niby tak ale z innym zasilaczem jeszcze czasem działał? Cytuj Link to post Share on other sites
michaleek 0 Napisano 25 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2013 Zawsze działał tylko , że ten "inny" ma już swoje lata i podejrzewam , że nie ma też filtrów przeciwzwarciowych. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 28 Października 2013 Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Tak czy siak taka niekompatybilność to nietypowe zjawisko i nie wiadomo czy potwierdzą to w serwisie... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts