Sajan 1 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Witam serdecznie. Poszukuje telefony który umili mi nudne wykłady na studiach. Czytałem poprzednie posty i nie rozwiały one mich wątpliwości. Jak wiadomo student jest biedny i u mnie nic się nie zmieniło. Posiadam już 4 rok samsunga aville i juz jest do wyrzucenia. Telefony używał będę do serfowania po internecie wiec jakiś wyświetlacz duży by się przydał, szybko i stabilnie chodził, w gry raczej może grał nie będę często wiec tu nie ma to znaczenia. Natomiast najbardziej mi zależy na aparacie który zrobi ostre zdjęcia, bo wiadomo łatwiej mieć notatki. Telefon zapewne kupię używany w dobrym stanie, tylko nie wiem jaki model będzie najlepszy.Kwota jaką dysponuje to 400-450zł.-Ekran 4,3-4,5 cala był by w sam raz.-Dobry aparat-Stabilność i szybkość działaniaJaki model będzie spełniał moje oczekiwania? Z góry dziękuje za pomoc.Pozdrawiam Tomasz Ż. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Nowy / Używany ? 400 - 450 zl dopłaty do umowy czy sam telefon ? Android czy może być Windows Phone 8. Jeśli nowy, szybki, płynny to w zasadzie jest jedna opcja Nokia Lumia 520 - wprawdzie ekran ma 4 cale, ale jest szybki, płynny, stabilny, robi dobra zdjęcia i dobrze gra. Do wad należy brak diody doświetlającej, kompasu i NFC. Do tego darmowa nawigacja offline oraz uaktualnienia do 2016 roku. Na Androidzie z nowych w zasadzie pozostają sprowadzane wprost z Chin rożne "telefony" ale musimy się liczyć z 12 miesiącami gwarancji w Chinach. Z nowych kupowanych w Polsce to za ta cenę nie ma co brac pod uwagę - stare, wolne i bez oficjalnych uaktualnień. Cytuj Link to post Share on other sites
Sajan 1 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 (edytowane) Będzie używany tak jak napisałem, cena normalna beż żadnej dopłaty. Wydaje mi się ze lepszy by był android z tego powodu ze jest bardziej elastyczny i dużo darmowych aplikacji chodziarz co ja się tam znam. I nawigacja działa w trybie offline za darmo ? A jakieś inne alternatywy? Edytowane 22 Października 2013 przez Sajan Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 nawigacja działa w trybie offline za darmo ? Działa offline. Wcześniej musisz ściągnąć mapki. Cytuj Link to post Share on other sites
Kondzio21 32 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Najlepszy dla ciebie byłby Lenovo a820 - kosztuje 450zł( co prawda troche musisz poczekać na przesyłke z chin, ale się opłaca) , ma dobry aparat (8mpx), duży wyświetlacz (4.5 cala), śmiga płynnie ( w końcu ma czterordzeniowy procek i 1gb ramu) NAJLEPSZY WYBÓR W TEJ CENIE Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Jak wiadomo student jest biedny Kwota jaką dysponuje to 400-450zł. wiesz, że biednych nie stać na oszczędzanie? Polecam Ci żebyś: a) kupił Nokia Lumia 520 za 400-450zł - tu dlaczego http://forum.benchmark.pl/topic/99689-nokia-zestawienie-modeli-smartfonów/ b) dozbierał do 700-750zł i kupił Samsung Ativ S - tu dlaczego http://forum.benchmark.pl/topic/99635-samsung-z-wp8-zestawienie-modeli-smartfonów/ (Lumie 620, 720, 820, etc odpuść sobie - Samsung ma większy ekran - łatwiej będzie Ci czytać PDF'y czy pliki Word, Excel, itp - fony z Windows Phone 8 mają w sobie wbudowany pakiet Office - fajny bajer dla studenta) To są fony które starczą ci na dłużej niż rok czy dwa. Cytuj Link to post Share on other sites
radas 1 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Jesli uda ci sie znalezc HTC HD2 w dobrym stanie to zakup go i wgraj androida. To bedzie najlepsze rozwiazanie niz te nisko budzetowe telefoniki. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 absolutnie odradzam - miałem go kilka lat temu - na tamte czasy był to fajny fonik, ale teraz znajdziesz duzo lepsze fony w tej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
Sajan 1 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 (edytowane) Czy jeszcze jakieś propozycje może jesteście wstanie wysnuć dla mnie?I czy na Androidzie jest odczyt plików PDF? Kondzio21 możesz mi cos wiecej powiedzieć o tym telefonie ? posiadasz go ? Edytowane 22 Października 2013 przez Sajan Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 O a820 poszukaj na wyszukiwarce na forum. Pdf da na wszystkim otworzyć Wysłane z mojego Nexus 7. Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Sajan - na każdym smartfonie można odczytać Pdf'y - są aplikacje - na WP8 mamy przykałdowo Adobe Reader ja go używam i jest ok. Są też aplikacje do czytania EBook'ów i jest ich dużo. Niekóre płatne a niektóre darmowe. Do tego nie wiem czy Wiesz ale Windows Phone 8 w Polsce ma ponad 19% rynku i jest drugim systemem i stale rośnie. A Lumia 520, L620 czy HTC 8S stanowią 80% rynku. Sa tanie, szybkie, płynne i bardzo dobrze wykonane. Spokojnie konkurują i pokonują 3x droższe spartfony z Androidem. Zaś BREDNI o HTC TOUCH HD2 nie słuchaj - trzeba być nienormalnym aby to proponować. Problem z androidem jest taki, że aby mieć duzy ekran i płynna prace musimy wydać sporo pieniędzy - podzespoły musza być mocne. Windows Phone 8 w Lumii 520 jest doskonale zoptymalizowany i nie potrzebuje tak mocnych podzespołów. Więc kupujac Androida za 450 zł musimy sie liczyć, że kupimy stary i słaby sprzet. Opcją jest sprowdzenie z Chin sprzętu - ALE - mamy 12 miesięcy gwarancji i na dodatek jak się coś zepsuje to wsyłamy do Chin - łączny czas naprawy miesiąc lub dłużej. Jeśli nie chcesz wgrywać ROM'ów, kombinowac to polecam Ci Lumię 520 - WP8 posiada duzo aplikacji i jeśli nie Masz jakichś konkretnych aplikacji to na WP8 znajdziesz wszystko. Ja po dwóch miesiącach od przesiadki znalazłem wszystkie, które mi sa potrzebne - nawet DMSS czyli soft do podglądu rejstratorów monitoringu BCS Cytuj Link to post Share on other sites
maxellxl 55 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Używany samsung galaxy s2 z allegro. dwurdzeniowy procek (2x1.2GHz), 1 GB ramu, 16 GB pamieci (dostępne 11.50), ogolnie aparat dobry/bardzo dobry przy dobrym świetle. Sam mialem, używalem 2 lata i wymienilem na cos nowszego. Działał szybko, rzadko zdarzały sie jakies zacinki. Na allegro moize znajdziesz za 500 zł Cytuj Link to post Share on other sites
radas 1 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 W takim razie kup Galaxy S1. W cenie znajdziesz nowke z magazynu a na tym telefonie pojdzie wszystko. Podzespoly sa dobre i bez problemu radzi sobie z wszelkimi zadaniami - mialem go ponad rok i teraz wymienilem na S2. Cytuj Link to post Share on other sites
Wizzy159 42 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 xperia J Polecam lub lumia 520 Cytuj Link to post Share on other sites
Sajan 1 Napisano 23 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Dzięki za doradzenie.Wybiorę a820 lub lumnie 520 ; > Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 jak już będziesz miał to podziel się wrażeniami Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 23 Października 2013 Udostępnij Napisano 23 Października 2013 Uważaj na gwarancje w tym Lenovo. Cytuj Link to post Share on other sites
Kondzio21 32 Napisano 24 Października 2013 Udostępnij Napisano 24 Października 2013 co kupiłeś? o ile już kupiłeś Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts