Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, dzisiaj na swoim hoxie próbowałem zainstalować CyanogenMod 10,1 według ten instrukcji Instalacja CyanogenMod 10.1 na HTC ONE X | TOM3CKI MOBILNIE. Zrobiłem krok po kroku i stanąłem na przedostatnim (5 ) punkcie. Mianowicie wyskoczyło widoczne na zdjęciu kółko ( ciągle się kręciło) i nic się nie działo tak przez ok 30 min. Próbowałem robić reseta i wgrać go od nowa ale nadal bez efektu aż wyczerpała się bateria. Wynik jest taki, że kiedy włączam telefon pojawia się te kółko i tak ciągle, a kiedy próbuję wyłączyć telefon ten zaraz znowu odpala i próbuje to zainstalować. Próbowałem ściągnąć ( z CyanogenMod Downloads ) wersje stable ( wcześniej próbowałem nightly ) i zainstalować od nowa ale nie mam jak wgrać go do telefonu bo pc mi go nie wykrywa dopóki nie włączy się do pulpitu. 

Czy można z tym coś jeszcze zrobić ?

Łap ode mnie ze strony.

http://www.androidrecenzje.pl/htc-one-x-odblokowanie

Odblokowujesz i wgrywasz CWM. Nie czytaj bzdur o roocie etc. Robisz tak:

1. Pobierasz rom

2. Pobierasz kernel

3. Wchodzisz do recovery i instalujesz kernel (no chyba że musisz go flashować przez pc, zależy jaka instalka), a następnie rom.

4. Reboot i jazda.

Uwagi: jeśli masz zip do flashowania przez recovery, nie wypakowuj go. Możesz jak najbardziej wrzucić pliki do pamięci jak nie masz systemu - wchodzisz w recovery -> advanced -> mount storage -> pc wykryje telefon -> następnie unmount storage -> instalujesz np o co wrzuciłeś.

Wszystko jest proste, tylko przeczytałeś nieklarowną instrukcję i masz pomieszane w głowie teraz :P

Edytowane przez Salem

Zanim przeczytałem twój post powtórzyłem komendę fastboot flash boot boot.img i telefon normalnie się włącza, tylko klawiatura nie działa, wyskakuje komunikat w stylu ,,klawiatura asop została zatrzymana''. 

Da coś się z tym zrobić czy mimo to zrobić tak jak napisałeś w powyższym poście ?

I czy ten kernel to chodzi o coś takiego https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.pedjaapps.KernelTuner?

Edytowane przez TheLaska

Nie. To, co podałeś, to aplikacja do kontroli parametrów systemowych, m. in. jądra (kernela). Jemu chodziło o sam kernel, czyli ten boot.img wgrywany przez fastboota. Wgraj od nowa kernel, rom, gappsy, wyczyść datę, cache, dalvik cache i napraw uprawnienia (fix permissions). Wszystkie te opcje masz w recovery.

Edytowane przez kubekpop