TheLaska 0 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Witam, dzisiaj na swoim hoxie próbowałem zainstalować CyanogenMod 10,1 według ten instrukcji Instalacja CyanogenMod 10.1 na HTC ONE X | TOM3CKI MOBILNIE. Zrobiłem krok po kroku i stanąłem na przedostatnim (5 ) punkcie. Mianowicie wyskoczyło widoczne na zdjęciu kółko ( ciągle się kręciło) i nic się nie działo tak przez ok 30 min. Próbowałem robić reseta i wgrać go od nowa ale nadal bez efektu aż wyczerpała się bateria. Wynik jest taki, że kiedy włączam telefon pojawia się te kółko i tak ciągle, a kiedy próbuję wyłączyć telefon ten zaraz znowu odpala i próbuje to zainstalować. Próbowałem ściągnąć ( z CyanogenMod Downloads ) wersje stable ( wcześniej próbowałem nightly ) i zainstalować od nowa ale nie mam jak wgrać go do telefonu bo pc mi go nie wykrywa dopóki nie włączy się do pulpitu. Czy można z tym coś jeszcze zrobić ? Cytuj Link to post Share on other sites
Salem 363 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 (edytowane) Łap ode mnie ze strony. http://www.androidrecenzje.pl/htc-one-x-odblokowanie Odblokowujesz i wgrywasz CWM. Nie czytaj bzdur o roocie etc. Robisz tak: 1. Pobierasz rom 2. Pobierasz kernel 3. Wchodzisz do recovery i instalujesz kernel (no chyba że musisz go flashować przez pc, zależy jaka instalka), a następnie rom. 4. Reboot i jazda. Uwagi: jeśli masz zip do flashowania przez recovery, nie wypakowuj go. Możesz jak najbardziej wrzucić pliki do pamięci jak nie masz systemu - wchodzisz w recovery -> advanced -> mount storage -> pc wykryje telefon -> następnie unmount storage -> instalujesz np o co wrzuciłeś. Wszystko jest proste, tylko przeczytałeś nieklarowną instrukcję i masz pomieszane w głowie teraz Edytowane 21 Października 2013 przez Salem Cytuj Link to post Share on other sites
TheLaska 0 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 (edytowane) Zanim przeczytałem twój post powtórzyłem komendę fastboot flash boot boot.img i telefon normalnie się włącza, tylko klawiatura nie działa, wyskakuje komunikat w stylu ,,klawiatura asop została zatrzymana''. Da coś się z tym zrobić czy mimo to zrobić tak jak napisałeś w powyższym poście ? I czy ten kernel to chodzi o coś takiego https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.pedjaapps.KernelTuner? Edytowane 22 Października 2013 przez TheLaska Cytuj Link to post Share on other sites
kubekpop 248 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 (edytowane) Nie. To, co podałeś, to aplikacja do kontroli parametrów systemowych, m. in. jądra (kernela). Jemu chodziło o sam kernel, czyli ten boot.img wgrywany przez fastboota. Wgraj od nowa kernel, rom, gappsy, wyczyść datę, cache, dalvik cache i napraw uprawnienia (fix permissions). Wszystkie te opcje masz w recovery. Edytowane 22 Października 2013 przez kubekpop Cytuj Link to post Share on other sites
TheLaska 0 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Zrobiłem wszystko i klawiatura nadal nie działa wyskakuje ,, Niestety, aplikacja Klawiatura Android ( AOSP ) została zatrzymana. Cytuj Link to post Share on other sites
filo301 272 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 (edytowane) Wejdź w ustawienia->aplikacje i znajdź tą klawiaturę, i wyczyść jej dane. Jeśli nadal nie będzie działać to możesz spróbować od nowa zainstalować rom lub poszukać innej w gplay. Edytowane 22 Października 2013 przez filo301 Cytuj Link to post Share on other sites
kubekpop 248 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Może być ciężko znaleźć inną bez używania klawiatury Ale od biedy można przez ADB to wgrać (adb install nazwaklawiatury.apk) z paczki z ADB wrzucając tam instalkę do klawiatury skądś z neta. Cytuj Link to post Share on other sites
filo301 272 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Nie pomyślałem, że nie dodał swojego konta google'a Cytuj Link to post Share on other sites
TheLaska 0 Napisano 22 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Nie mogę zrobić tego ADB, robię wszystko według instrukcji a tu nagle wszystko u mnie wygląda inaczej. Próbowałem zrobić przeż PdaNet ale nie mogę nigdzie znaleźć debugowania usb. Ok problem rozwiązany, po prostu wgrałem od nowa wersje stable i wszystko działa. Cytuj Link to post Share on other sites
filo301 272 Napisano 22 Października 2013 Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Pdanet służy do udostępniania neta pc'towi z telefonu o ile dobrze pamiętam. Debugowanie znajduje się w opcjach programistycznych. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts