Skocz do zawartości

Czy jest sens zakupu geforce gtx 650ti boost 1gb gddr5

Recommended Posts

Witam tak jak w temacie zastanawiam się czy mogę sobie pozwolić na kupno tej karty graficznej z moim aktualnym sprzętem. Sprzęt będę stopniowo wymieniał więc z czasem dorobię się czegoś co będzie dobrze współgrało z tą kartą. Nie wiem jednak ile to potrwa gdyż mój aktualny budżet nie pozwala mi na wymianę całego sprzętu a stara karta graficzna niestety mi się zepsuła. Nie chciałbym też kupować słabej karty graficznej którą będę musiał wymieniać wraz z kupnem lepszego sprzętu. Dlatego pytam czy przy tym sprzęcie nie narażę tej karty i całego komputera na awarię , i czy wyczeka ona spokojnie na lepszy sprzęt.

Obecny sprzęt:

Zasilacz : Feel lll-500ATX

płyta głowna: gigabyte ma69vm-s2

procesor: Amd athlon 64 x2 5200+

ram : 4gb ddr2

stara karta graficzna hd radeon 4870 powercolor 512 gddr5.

Jeśli nie , to proszę o podanie innych kart które mogę zakupić.

Poszukaj jakiegoś Chieffteca 500 WATT, ja dałem za używkę na Allegro 90 zł i bardzo dobrze chodzi.

Możesz zobaczyć kilka tematów niżej jak u mnie ta karta sprawuje się na Athlonie X4 640. Co do twojej konfiguracji może ta karta iść na połowie mocy więc nie wiem? Na pewno będzie bardzo ograniczona co widać już na moim sprzęcie.

Jak chcesz mam na sprzedaz takiego Radeona od ASUSA:-) 100 %sprawny

Edytowane przez Psiooki

Z tego co czytałem to gtx 650ti boost dosyć mocno obciąża procesor więc proszę o doradzenie czy to będzie dobry zakup nawet po wymianie zasilacza czy też nie bardzo.(Pytam bo nie wiem kiedy uda mi się wymienić resztę sprzętu a do tego czasu komputer musi jakoś chodzić ;) )  Zastanawiałem się też nad innymi kartami graficznymi takimi jak hd radeon 7770 oraz 7790. Niemniej jednak wydaje mi się , że geforce wychodzi tutaj najlepiej. Dlatego proszę o jasną odpowiedź jakby to wyglądało w tej konfiguracji.

Poszukaj jakiegoś Chieffteca 500 WATT, ja dałem za używkę na Allegro 90 zł i bardzo dobrze chodzi.

Możesz zobaczyć kilka tematów niżej jak u mnie ta karta sprawuje się na Athlonie X4 640. Co do twojej konfiguracji może ta karta iść na połowie mocy więc nie wiem? Na pewno będzie bardzo ograniczona co widać już na moim sprzęcie.

Jak chcesz mam na sprzedaz takiego Radeona od ASUSA:-) 100 %sprawny

Wybacz ale wolałbym tym razem zmienić kartę na jakąś inną.

Nie wprowadzajcie go w błąd jeżeli cpu ma 2 rdzenie to tylko Radeon pozatym zasiłka do wymiany. Lepiej byś wyszedł na zakupie http://www.agito.pl/zasilacz-corsair-vs-550w-221-663094.html i http://www.agito.pl/karta-graficzna-gigabyte-radeon-hd-7790-oc-1gb-ddr5-pci-e-box-84-831919.html

sry taki bład 
Pozatym nie podłączaj nowej karty jak kupisz do tego zasilacza bo bedziesz miał odwiedziny AL-kaidy w kompie musisz kupić nowy zasilacz to podstawa

Edytowane przez Mirinda
Nie wprowadzaj w ten błąd

Tak to bywa jak brak kasy 

Padła mi mobo to wsadziłem swoja 6950 do e2180 grafika działała zawsze na 30-40 mocy co fabryka dała raczej to samo będzie u ciebie więc bez frustracji jak będzie kasa to dozbieraj na to co podał Mirinda  i poszukaj jakieś używki i5 nawet bez k i taki zestawik będzie miał ręce i nogi