Skocz do zawartości

Nowy procesor po raz drugi

Recommended Posts

Po raz kolejny proszę Was o pomoc, założyłem już kiedyś taki temat ale procesor który został polecony i zakupiony przez mnie okazał się wadliwy i działał stabilnie tylko na 1 rdzeniu, procka zwróciłem i teraz szukam następnego używanego do 500zł może być parę złotych więcej. Wcześniejszy procesor to był i5 2320 i już mam do niego uprzedzenie przez zaistniałą sytuacje. 

a więc jaki procek do 500zł używany, socket: 1155 do zestawu:

P8H61-M LX R2.0

Fortron 400W

Asus GTX 550Ti

4 GB ram GoodRam w jednej kości.

Po raz kolejny proszę Was o pomoc, założyłem już kiedyś taki temat ale procesor który został polecony i zakupiony przez mnie okazał się wadliwy i działał stabilnie tylko na 1 rdzeniu, procka zwróciłem i teraz szukam następnego używanego do 500zł może być parę złotych więcej. Wcześniejszy procesor to był i5 2320 i już mam do niego uprzedzenie przez zaistniałą sytuacje. 

a więc jaki procek do 500zł używany, socket: 1155 do zestawu:

P8H61-M LX R2.0

Fortron 400W

Asus GTX 550Ti

4 GB ram GoodRam w jednej kości.

Moim zdaniem do tej karty graficznej trochę szkoda wkładać mocny i5, celował bym bardziej w jakieś i3 2120 używane za ok 300zł i dołozył do szybszej karty choćby hd7770.

Edytowane przez kuba83bb

i5-2320 to Sandy Bridge  z zegarem 3.3 GHz a i5-3330 Ivy Bridge 3.2 GHz . Praktycznie bedzie to identyczna wydajnosc jedynie zmieniajac na Ivy Bridge badz pewien ze BIOS jest najnowszy bo procesor nie "wstanie"

http://ark.intel.com/compare/53446,65509

Edytowane przez batdal