mefrox 0 Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Witam, od prawie miesiąca czasu szukałem po rożnych forach monitora do gier, oglądania filmów i przeglądania internetu oraz czasem zabawy w photoshopie. Mój budżet, to około 800zl wiec mogę lekko przekroczyć ta kwotę, lecz niekoniecznie. Droga eliminacji doszedłem do 3 monitorów: Dell P2414HDell U2312HMBenq GW2460HMI tu pojawia się problem, a mianowicie nie wie, który z nich wybrać. Wiem ze Delle maja problem ze srebrzeniem i czernią, lecz reszta kolorów jest bardzo dobra z racji matrycy IPS, natomiast ten Benq przekłamuje kolory, ale plus za czerń i mniejsze opóźnienie. Dlatego proszę was o opinie, który z nich będzie najlepszym wyborem. Co do gier gram w fpsy, mmo oraz jakieś rpg, a filmy głównie akcji, horrory oraz komedie. Chyba ze ktoś ma jakiś lepszy monitor w tej cenie, to chętnie rozważe propozycje. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 P2414H 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mefrox 0 Napisano 19 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2013 @up Dzieki za podpowiedż, teraz mam tylko takie pytanie. Kupić P2414H czy P2314H? Który z nich będzie mniej męczący przy czytaniu tekstu i lepszy w odległości jakiś 70-80cm od twarzy? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 19 Października 2013 Udostępnij Napisano 19 Października 2013 wersja 24" będzie lepsza dla oka Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts