IceMan2991 2 Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Witam. Od razu z marszu zacznę. Codemasters - firma, która zajmuje się grami wyścigowymi, a której to gry po raz ostatani wciągnęły mnie jeszcze za czasów starych dobrych Colinów... Czy tylko ja uważam, że ci ludzie po prostu się skończyli? Każda kolejna gra z ich obozu ma tak skopany model jazdy, że nie da się w ich gry po prostu grać. Nie czerpie się radości. I tu przychodzi Grid 2 (Drift 2). Po F12010 obiecałem sobie - żadnych gier od Codies. No i jak bywa z moimi obietnicami, nie dotrzymałem jej. Pożyczyłem od kumpla owego G2 (o nie, aż taki głupi nie jestem, aby kupować mając w pamięci ich wcześniejsze gry). No i co? Znowu bida. Samochody wachlują tyłem jak opętane. Nie da się jednym słowem czerpać przyjemności z gry. Auta nie są ani trochę stabilne. Ja rozumiem, że to arcade, ale jeżdżenie niektórymi autami raczej sprawia palpitację serca niż przyjemność. Gra i tak dłużej mnie przytrzymała od części pierwszej, którą po kilku rundach odpuściłem. Co Wy sądzicie o tej grze, albo ich ostatnich grach? Pozdro Link to post Share on other sites
Wojownik616 35 Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Hmmm,według mnie pierwsza część Grid,jest lepsza od dwójki która ma minusy brak kamery z kokpitu. Co do Dirt 2 mnie się grało przyjemnie na padzie. Silnik Ego od dirta jedynki nadal daję radę,powinni juź zmienić na nowy. Link to post Share on other sites
IceMan2991 2 Napisano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2013 A co w takiej grze jak Grid daje ci kamera z kokpitu? Bo nie bardzo rozumiem. Link to post Share on other sites
Paulix 2 Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 (edytowane) Driftować nie potraficie czy co? Głównie po to ta gra jest stworzona. Odpowiednia strona przy zakręcie, duża szybkość i cięcie po wewnętrznej na ślizgu z użyciem pulsacyjnego wciskania gazu. Pada mam kiepskiego bez triggerów z czułością, Używam emulatora x360ce i jest OK. Gra (moim zdaniem) jest świetna. Masa samochodów w trybie online. Przeciwnicy z różnych krajów. Z niemcami i ruskami się spychać można. Można ustawić Customowy wyścig.... więc nie widzę problemu. Powtóki są, jak ktoś jeździć nie umie. Ciekawe tereny. Hong Kong szczególnie. Fajne trasy. Wyścigi globalne w trybie sieciowym gdzie można walczyć o pierwsze miejsce w danym tygodniu. Multiplayer ze znajomymi jest najlepszy. Szczególnie gdy są kolizje włączone, uszkodzenia pełne, tor GP Formułkami! Polecam PS. Kamery z kokpitu najlepsze! Edytowane 17 Października 2013 przez Paulix 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts