Skocz do zawartości

GRID 2 - co sądzimy o tej grze.

Recommended Posts

Witam.

Od razu z marszu zacznę. Codemasters - firma, która zajmuje się grami wyścigowymi, a której to gry po raz ostatani wciągnęły mnie jeszcze za czasów starych dobrych Colinów... Czy tylko ja uważam, że ci ludzie po prostu się skończyli? Każda kolejna gra z ich obozu ma tak skopany model jazdy, że nie da się w ich gry po prostu grać. Nie czerpie się radości. I tu przychodzi Grid 2 (Drift 2). Po F12010 obiecałem sobie - żadnych gier od Codies. No i jak bywa z moimi obietnicami, nie dotrzymałem jej. Pożyczyłem od kumpla owego G2 (o nie, aż taki głupi nie jestem, aby kupować mając w pamięci ich wcześniejsze gry). No i co? Znowu bida.

Samochody wachlują tyłem jak opętane. Nie da się jednym słowem czerpać przyjemności z gry. Auta nie są ani trochę stabilne. Ja rozumiem, że to arcade, ale jeżdżenie niektórymi autami raczej sprawia palpitację serca niż przyjemność. Gra i tak dłużej mnie przytrzymała od części pierwszej, którą po kilku rundach odpuściłem. Co Wy sądzicie o tej grze, albo ich ostatnich grach?

Pozdro :)

Driftować nie potraficie czy co? Głównie po to ta gra jest stworzona.

Odpowiednia strona przy zakręcie, duża szybkość i cięcie po wewnętrznej na ślizgu z użyciem pulsacyjnego wciskania gazu.

Pada mam kiepskiego bez triggerów z czułością, Używam emulatora x360ce i jest OK.

Gra (moim zdaniem) jest świetna. Masa samochodów w trybie online. Przeciwnicy z różnych krajów.

Z niemcami i ruskami się spychać można.

Można ustawić Customowy wyścig.... więc nie widzę problemu. Powtóki są, jak ktoś jeździć nie umie.

Ciekawe tereny. Hong Kong szczególnie.

Fajne trasy. Wyścigi globalne w trybie sieciowym gdzie można walczyć o pierwsze miejsce w danym tygodniu.

Multiplayer ze znajomymi jest najlepszy. Szczególnie gdy są kolizje włączone, uszkodzenia pełne, tor GP Formułkami! Polecam

PS. Kamery z kokpitu najlepsze!

Edytowane przez Paulix
  • Popieram 1
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...