lemos 0 Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Witam. Nie dawno zakupiłem joypada Tracer TRJ-RR. Chciałem za pomocą jego pograć w FIFE. Ale nie spodobała mi się jedna rzecz. A mianowicie położenie przycisków. Jestem przyzwyczajony do akceptowania krzyżykiem czyli na tym 3. A cofania kółkiem czyli 4. Na tym padzie jest inaczej akceptuje się kwadratem a tu 1. I cofa się trójkątem czyli 2.Mam pytanie czy dało by się jakoś to zmienić? Bo strasznie to irytujące. W fifie nawet konfiguracja sterowania jest trudna bo na obrazu pomocniczym co innego a co innego na padzie. Wiec ciężko dopasować. Aczkolwiek jest to do zrobienia. Najbardziej przeszkadza mi akceptacja i cofanie.Proszę o pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Paulix 2 Napisano 17 Października 2013 Udostępnij Napisano 17 Października 2013 http://code.google.com/p/x360ce/ PES 13/14 ma opcje przypisania przycisków. FIFA nie, bo jest kiepska! Patrz link. Koniec tematu. Cytuj Link to post Share on other sites
lemos 0 Napisano 17 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Ok, dzieki link się przydał. Tylko teraz mam taki problem. Wkleiłem te pliki do folderu z gra. A gdy odpalam gre (FIFE) to kontroler reaguje mi jako 2 pady. Przykład: Daje strzałke w doł i przesówa mi jako 2 oczka w dół, tak jakby były 2 pady i poruszały się po menu razem synchronicznie. Prosiłbym o pomoc jak wyłaczyć tego 2 pada lub jak wtopić te ustawienia w tamtego ustawienia? W fifie przed meczem ustawia się kto ma być gosciem a kto ma byś gospodarzem wtedy pokazują mi się 2 pady do przesuniecia. A 1 pad podłaczony na USB. Mam nadzieję że zrozumieliście Proszę o pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
Paulix 2 Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 (edytowane) Widocznie źle skonfigurowałeś. Spróbuj jeszcze raz od początku i daj Save. Jeśli prawidłowo wrzucisz pliki (exe, ini, dll) do katalogu gry (tam gdzie zwykle są binarki, exeki i dll) to podczas włączania gry powinieneś mieć taki dźwięk systemowy "bing!". To oznacza, że system zrozumiał że masz pada od XBoxa. x360ce jest emulatorem. Nie może Ci zrobić "podwójnych" przycisków, gdy jest dobrze skonfigurowany. Mi się nigdy coś takiego nie przydarzyło. Jeśli pomimo dobrego skonfigurowania będziesz mieć problemy - możesz spróbować wgrywać różne XInput Od xinput1_1.dll do xinput1_3.dll. Nie każda gra korzysta z tej samej wersji. Próbuj i pamiętaj, żeby tylko jeden dll z emulatora był w tym samym czasie wrzucony do katalogu gry. Znajomy mówił kiedyś, że miał problemy z wersją XInput w Batmanie czy tam Spidermanie i zmiana na 1.1 mu pomogła. Inny znajomy testował w grze Magicka XInputy i też miały wpływ. Edytowane 18 Października 2013 przez Paulix Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts