Paweł Maziarz 132 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Co polecicie za słuchawki do 50zł - do MP3 Creative EP240 czy Philipsy SHE3600??? A może co innego? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Jak chcesz zniszczyć uszy, to jak najbardziej douszne. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Jak chcesz zniszczyć uszy, to jak najbardziej douszne.O co Ci chodzi? ______________________________________________________________________ W jakich warunkach będziesz używał słuchawek i jakie są twoje preferencje dot. dźwięku? Osobiście poszukałbym jakiś do kanałówek ze względu na zdecydowanie lepszą izolację. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Widziałem kiedyś badania. Uszkodzenia słuchu po latach stosowania słuchawek. Wyszło, że właśnie te douszne to tak, jakbyś sobie gwóźdź do uszu włożył, a potem tylko coraz głębiej wbijał, ale istotnie odbiegłem od tematu. Cytuj Link to post Share on other sites
Private_92 1 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 DANNY_79 - dobrze mówi ... jak ktoś chce popsuć sobie słuch to tylko douszne, nawet te zwykłe po używaniu 5-10 lat słuch się psuje do 50%. Więc nie polecam dousznych. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Znajdźcie mi dowody. Nie dziwcie się że słuch słabnie jeśli ktoś katuje uszy słuchając bardzo głośno. We wszystkim trzeba mieć umiar. Nie widzę powodów dla których stosowanie słuchawek dousznych miałoby uszkadzać słuch względem np. dokanałowych. Oczywiście mowa o tym samym poziomie głośności. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Pewnie, że poszukam. Ja o tym oglądałem kiedyś na Discovery (może ~5 lat temu). Jednak bez badań stwierdzić można, że KAŻDE słuchawki uszkadzają słuch (im bardziej odizolowują otoczenie, tym bardziej szkodzą - choćby poprzez nieustanne zwiększanie (wahania) ciśnienia). A wracając do tematu to Philipsy SHE3600 wyglądają ciekawiej. Wydaje mi się, że po prostu weź tańsze. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 (im bardziej odizolowują otoczenie, tym bardziej szkodzą - choćby poprzez nieustanne zwiększanie (wahania) ciśnienia).Sorki, ale.. pierdzielisz głupoty. Im lepiej odizolowują od otoczenia tym mniej szkodzą przez to że możesz zdecydowanie ciszej słuchać, a nie bez przerwy robić głośniej z powodu rumoru dookoła. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 OK, moja wiedza na w/w temat jest oparta o jakiś tam program w TV, dlatego UCINAM OFFTOP, ale temat, który się tu przyplątał jest bardzo interesujący i warto zapytać, napisać, gdzieś, gdzie się na TYM ludzie znają. Ty też nie masz pewności, czy Twoje wypowiedzi nie są jak to ująłeś do mnie "głupotami". pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Dobra. To kończymy OFFTOP z racji że się nie znamy. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 14 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 To jakie w końcu te słuchawy??? Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Z dwojga złego wybrałbym Creative Labs EP-430. Dwukrotnie byłem właścicielem tanich słuchawek Philips. Każdorazowo po około 1/2 roku pękał, rozrywał się kabel. Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 W cenie do 50zł nie masz co liczyć na zniewalający dźwięk i jego różnicy pomiędzy danymi modelami, więc swoją uwagę skup raczej na jakości wykonania produktu-czy czasami po kilku miesiącach użytkowania coś się nie urwie. Moja propozycja to również Creative EP-430 (posiadają one gumki co jest bardziej ergonomiczne i lepiej "leżą" w uszach niż klasyczne plastiki) http://www.gral.pl/preview/Creative_Lab ... ne_34.html Cytuj Link to post Share on other sites
vandal- 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 ex-082 http://allegro.pl/item983219349_sony_md ... phone.html Dorzuć 20 zł i bierze je. Mam już ich drugą parę, polecam, grają cudnie. Nic lepszego nie znajdziesz za taką kase. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 ex-082Są polecane na forach.. ale w tej cenie? Jesteś pewien że to są oryginalne słuchawki, nie podrobione przez chińczyków? No i autor pisał o dousznych, nie dokanałowych. Cytuj Link to post Share on other sites
Banan1989 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Tak poza tematem co do słuchawek do usznych istotnie psują słuch swego czasu słuchałem na creative aurvana lkupiłem je sobie do biegania wraz z ipodem i pomimo tego że bardzo dobrze wygłuszały i słuchałem bardzo cicho może 15% głośności naprawdę odczuwam że słuch mi się pogorszył a muzyki słuchałem tylko po ok 1h dziennie na słuchawkach, ale może to tylko starość A co do tematu postawił bym na creative moje słuchawki mają już 2 lata i nic się im nie stało ale też zawsze chowałem je do pudełeczka. Z innymi słuchawkami zawsze miałem problemy gdyż psuły się po 2-3miesiacach philips sony do 30zł, no ale też tak o nie nie dbałem Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Ja prze około rok czasu słuchałem na EP-630 dzień w dzień po ~3-5h. Jakoś nie odczuwam pogorszenia słuchu. Jednak z racji izolacji nie polecam tych słuchawek na np. rower. Już nawet przy bardzo cichym słuchaniu muzyki kompletnie nie słychać odgłosów z naszego otoczenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Banan1989 0 Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Ja słuchałem przez 2 lata aktualnie nie słucham muzyki podczas biegania bo nie mam czegoś co da mi jakąś normalną jakość a na telefonie nie uśmiecha mi się słuchać. Co do izolacji to biegałem zawsze po lesie co nie zmienia faktu że kilku krotnie prawie zostałem rozjechany przez rower . EP-430 co do tego modelu to chyba miałem okazje go wypróbować i ma bardzo mocne podbicie basów jak dla mnie aż nienaturalne, ale kto co lubi kolegą się podobało . Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Oczywiście słuchawki douszne, a nie dokanałowe chce. Chyba się skusze na te EP 430 W techplanecie są niestety po 57zł... Drogo? Cytuj Link to post Share on other sites
mek 87 Napisano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Czy drogo?-nie. W Gralu kosztują 53zł (tam znalazłem najtaniej), a dajmy na to w salonach Komputronik kosztują 68,91zł. Więc 57zł to przyzwoita cena. Jeżeli tak bardzo chcesz "plastiki" to polecam te: http://www.euro.com.pl/sluchawki2/opis- ... content_3c Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts