Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich

Mam trochę głupią sprawę do Was.

Posiadam aktualnie powyższy procesor który zakupiłem wraz z najtańszą płytą z możliwych tj. MSI na H61,

kupiłem te podzespoły na chwilę i tak zostało, zawsze miałem jakieś w miarę dobry sprzęt a tu nagle Celek :o . Chciałbym zmienić płytę z procesorem na jakiś pełnoprawny procesor plus płytę, myślałem dużo na s1150, choć może i być s1155, wielkim sentymentem darzę produkty AMD (całę życie AMD prawie od 386 sx 33mhz :)  ) ale energooszczędność intela nie ma konkurencji wg mnie . Kartę grafiki posiadam Nv Gtx 650, Ocz 600W, 4GB, 500GB WD. Najgorsze jest to że wszystko z czego korzystam chodzi jak trzeba, nawet gta4 w natywnej roździałce tj. 1360*768 chodzi bardzo miło, ale zmiana monitora na 24" na dniach więc może to być za mało. Proszę o jakieś rozsądne sugestie.

Do tej płytki wejdzie ci nawet I7 3770 jak nie podkręcasz sprzetu to nie musisz jej wymieniać.

Do tego zmiana proca nic ci nie da, bo wydajnośc proca zawsze jest taka sama nie zależnie od rozdzielczości.

Najlepiej było by z procem zmienic też kartę bo to ona w pierwszej kolejności się spoci w 1080p.

Odnośnie kwestii że wydajność cpu zawsze jest taka sama niezależnie od rozdzielczości trochę się nie zgodzę, sądzę że i5 lub nawet i3 poradziłoby sobie lepiej nawet mimo tego że gtx650 to zabytek.

Osobiście skłaniam się do tego http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=116_399&products_id=56005

lecz obawiam się że może to być za mocne biorąc pod uwagę że karty grafiki zmieniać na dzień dzisiejszy nie będę, więc może wystarczy i3?