piotrkg 0 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Witam. Mam problem z podaną kamerą LifeCam VX-800. Po podłączeniu do USB zapala się żółte światełko na kamerce ale instalują się sterowniki vimicro usb 2.0 pc camera (venus). I kamera nie wyświetla żadnego obrazu. Próbowałem Aktualizować sterowniki poprzez Menadżer urządzeń ale to nie daje żadnych efektów. Prosiłbym o pomoc, ponieważ kamerka jest teraz całkowicie bezużyteczna. Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Najnowsze sterowniki ze strony producenta. Sprawdz pod usb 3.0 Ustawienia skype @ LifeCam NX-6000 Cytuj Link to post Share on other sites
piotrkg 0 Napisano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Pod USB 3.0 instalują się też te inne sterowniki. W ustawieniach skype jest tylko vimicro, i zamiast obrazu wyświetla czarny erkan. Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Podłącz kamerkę pod USB 3.0 i wł. Pobierasz sterownik http://www.solvusoft.com/pl/update/sterowniki/kamerka-internetowa/microsoft/lifecam/vx-800/model-numbers/ instalujesz (jak masz skype) to podczas instalacji wyskoczy okienko z wstępnymi ustawieniami i tam masz podgląd (kamera) Na pulpicie dodatkowo masz ikone Microsoft LifeCam.Żadna filozofia i powinno działać. Pod USB 3.0 instalują się też te inne sterowniki. to dobrze widocznie nie miałeś. Cytuj Link to post Share on other sites
piotrkg 0 Napisano 16 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2013 I tutaj Ciebie zaskoczę, nie działa. Po podłączeniu zainstalowały się mi te sterowniki vimicro i na kamerce świeci się mi żółta lampka. Lecz w aplikacji Microsoft LifeCam wyświetlone jest, że kamerka nie jest podłączona do komputera tak samo jak w skype. Próbowałem w każdym porcie USB ale dalej jest tak samo. Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Zaskoczy cię jak wyjdzie że masz uszkodzoną kamerkę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts