Tenzi 0 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Jako, że mój stary LG ledwo zipie, poszukuję nowego smartfona. mój budżet : Max 700zł. nówka czy używka : Nowy preferowany rozmiar wyświetlacza : Jak największy. preferowany system mobilny : WP8, ale jak będzie dobry tel. z androidem to nie pogardzę. do czego będę używać urządzenia : Internet, zdjęcia, muzyka. Najważniejsze dwie rzeczy to ekran i aparat. W oko wpadły mi dwa modele: Lumia 625 i Lumia 720.Ten pierwszy ma większy ekran a drugi z tego co słyszałem to lepszy aparat. Czy Lumia 625 to jest to samo co 620 tylko, że z większym ekranem i 4G? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Wg mnie zdecydowanie lepszym wyborem będzie L720. Przede wszystkim lepsze wykonanie. Jeśli szukasz coś z dużym ekranem to może spójrz na Samsunga Ativ S. Na prawdę godny polecenia za te pieniądze. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Oba maja takie same rozdzielczości co przemawia na minus 625-tki. Bierz 720 Cytuj Link to post Share on other sites
Youki 17 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 No tak, tylko kto realie siedzi z głową w ekranie, żeby aż tak przeszkadzała mu rozdzielczość ekranu L625 ? Tak, jest to L620 z 4G oraz większą przekątną ekranu. Kompromisem pomiędzy L625 a L720 jest właśnie wyżej wspomniany Ativ S od Samsunga, chociaż tutaj liczyć się trzeba z mniejszym wsparciem od producenta. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Ativ S ma duży ekran, dobre podzespoły, dobry aparat i jest stosunkowo tani. Wsparcie będzie mial od MS wiec dużo nie straci. Wg mnie Ativ S lub lumia 720 - jeśli taki wyświetlacz będzie odpowiadał. Cytuj Link to post Share on other sites
Tenzi 0 Napisano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2013 A czy na Ativ S można zainstalować nawigację Nokii na Polskę? Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Here drive jest oficjalnie tylko dla Lumii. Pewnym sposobem się da. Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 czy na Ativ S można zainstalować nawigację Nokii na Polskę? Możesz mieć, płacąc jednorazowo 35 Euro. Cytuj Link to post Share on other sites
Tenzi 0 Napisano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2013 A znając życie ten sposób to jakaś ingerencja w system po której stracę gwarancję. 35 euro to trochę sporo, wychodzi 770zł za Ativ S + 35euro to już ponad 900zł. Odpada, bo zależy mi też na nawigacji. W takim razie zostaje lumia 720. Wiadomo coś czy do świąt wyjdą jakieś nowe, budżetowe Lumie w tej cenie? Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Ma wyjść Lumia 1520 za około 700$,a tak nic Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 (edytowane) Na dziś są przecieki o "Lumi 720" z opcją DualSIM. Jest też Lumia 525 - generalnie 22 Października poznawy szczegóły i może się okazać, że Nokia nas czymś zaskoczy. Ale nie ma się co napalać - nawet jak pokażą coć 22 Pażdziernika to troche czasu minie zanim się w Polsce pojawią w sprzedazy. Polecam Lumię 720 - bardzo dobry aparat i dźwięk, długo trzymająca bateria. No i jakość wykonania - Ativ jest gorzej wykonany i spasowany. Choć Samsung to też bardzo dobry wybór - ale jak wiele razy pisałem - Nokia daje więcej niż Samsung. 4G jest przeraklamowane i to mocno - z moich i nie tylko doświadczeń wynika, że samo 4G códów nie robi - co mi przyjdzie z tego, że telefon "połączy" się z BTS'em w trybie 4G - jak sieć szkieletowa lącząca BTS ma ograniczoną przepustowość i jak do BTS'a "podłączy" się duzo ludzi to pasmo jest obcinane. Sam tego doswiadczyłem w Plus GSM - centrum dużego miasta i LTE w Plusie chodziło wolniej niż HSDPA w Orange. Zresztą HSDPA jest całkiem wystarczające - no chyba, ze ktość ciągnie torrenty Edytowane 15 Października 2013 przez Ravir Cytuj Link to post Share on other sites
BARTOL48 818 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 A znając życie ten sposób to jakaś ingerencja w system po której stracę gwarancję. Bez ingerencji w system da się zainstalować. Podobno mają zaprezentować ulepszoną wersję Lumii 520 ale czy do świąt trafi do sklepów? Pewnie taki mają zamiar bo to gorący okres ale jaka będzie cena - nie wiadomo. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts