Acrome 4 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Witam, niedługo mam zamiar kupić nowego smartfona i mam dylemat pomiędzy SGS 3 i Nexus 4. Zależy mi na wydajności, strasznie nie lubię jak coś się zacina. Nie zależy mi na grach, lecz lubie bawić się różnymi aplikacjami i wykorzystywać telefon w jak największym stopniu. Dużo czytałem o tych telefonach, więc proszę bez komentarzy typu: "zapytaj wujka google". Proszę o opinie na temat tych telefonów. Jaki byłby Wasz wybór? Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Nie kupuj android-fona. To moja rada. Nie chce sie powtarzać wiec zobacz tematy podpięte do forum o Windows Phone 8 - w szczególności ten"dyskusja". A z tych dwóch zdecydowanie bym Nexus 4 brał. SGS3 miałem i praca na nim to totalna udręka. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Synergia 1598 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 (edytowane) Niby czemu ma nie kupować androida.... Nexus 4 to świetny telefon. Już nie przesadzaj z tymi Lumiami i wp8. Ponoć nie jesteś fanbojem także trochę obiektywizmu czasem by nie zaszkodziło.. Z tych jedyny słuszny wybbór to ofc n4. Edytowane 14 Października 2013 przez Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
Acrome 4 Napisano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Dla mnie jedyny słuszny system na telefonach to android. Mam okazje używać WP8 i zdecydowanie te telefony odpadają, a iOS nie jest wart swojej ceny Cytuj Link to post Share on other sites
dudek079 66 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Stałem przed takim samym wyborem. Teraz mam N4 i mogę go polecić. Czysty android, aktualizacje, itp. Jak z tych 2 to bierz N4. Cytuj Link to post Share on other sites
Tycha 4794 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Też polecam Nexus 4. Jest wydajniejszy od SIII, a Android bez nakładek jest naprawdę szybki. Cytuj Link to post Share on other sites
ArioX 518 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Przede wszystkim masz natychmiastowe aktualizacje. PS. Autor prosil o rade @Synergia Cytuj Link to post Share on other sites
alladen 19 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Nexus 4 tylko i wyłącznie, bo nie posiada zamulających nakładek od producenta plus masz najszybciej aktualizacje ze wszystkich Androidów. Cytuj Link to post Share on other sites
TRR77 1 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Tylko Nexus 4. Cytuj Link to post Share on other sites
Kondzio21 32 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 nexus 4 lepszy Cytuj Link to post Share on other sites
Acrome 4 Napisano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Widze jak na razie wszystkie głosy lecą na N4, nikt nie poleci S3 ? Nexus też chyba bardziej do mnie przemawia, szczególnie tym 1gb ramu więcej Cytuj Link to post Share on other sites
Piechutus 12 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Może ma 2 GB RAM ale ma ograniczoną pamięć wewnętrzną i brak w nim slotu kart micro SD - zwróć na to uwagę Cytuj Link to post Share on other sites
Acrome 4 Napisano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Jestem tego świadom, 16 gb w zupełności mi wystarczy (obecnie na neo v mam 2gb kartę i jakoś daję rade). Jedyne co mnie troszkę zraża to niewymienna bateria. Ale myślę, że to też nie jest jakiś wielki problem Cytuj Link to post Share on other sites
system 64 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Mam sgs3 i sobie chwalę, wszystkie syfiaste programy które były standardowo zamroziłem i chodzi jak rakieta mimo że antatu monitorem ustawiłem rdzenie na 4 x 800mhz, bateria trzyma 2 doby, osobiście jestem bardzo zadowolony i mogę polecić każdemu komu nie przeszkadza plastic fantastic, i tak note 3 mi się marzy Cytuj Link to post Share on other sites
Gość usunięty Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Ja odradzam Nexusa 4 oraz SGS3 a proponuję delikatnie droższego LG Optimus G, który pod praktycznie każdym względem jest od nich lepszy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts