misiek710 1 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Witam. Wszystko zaczęło się od tego, że przypadkowo upadła mi książka na obudowę, po czym wywaliło mi bluescreena, no więc jakby nigdy nic zresetowałem pc i działał normalnie... 15 minut i wyłączył się. Po próbie włączenia komp uruchamia się aż do momentu, w którym powinien pojawić się dźwięk z płyty gł. oznaczający, że wszystko gra, ale tak nie jest Po prostu włączam - działają wentylatory i nic więcej, monitor czarny. Powiedzcie, co może być przyczyną takiej awarii?? Cytuj Link to post Share on other sites
Neon1992 0 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Na początek proponuję wyjąć i włożyć ponownie kartę graficzną. Cytuj Link to post Share on other sites
Aress 38 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Książka zabiła komputer, powiedz szczerze ze z buta wjechałeś w niego, a nie że książka. Następnym razem uważaj. Cytuj Link to post Share on other sites
misiek710 1 Napisano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2013 @neon Zrobiłem tak z każdą częścią, w sumie to mógłbym wyciągnąć wszystko na raz i zostawić samą płytę gł. i nie byłoby różnicy. @ Ares Nigdy nie udeżyłem swojego kompa ^_^ Cytuj Link to post Share on other sites
Kajet 2 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Dziwna sprawa xD Jakbyś miał PSU na górze to bym mógł myśleć, że coś z nim się stało jakimś magicznym ruchem. Być może kabelek się wypiął/poluzował od zasilacza. Sprawdzałeś też czy kable od zasilacza są odpowiednio wpięte (niepoluzowane)? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts