Skocz do zawartości

Problem z kartami graficznymi

Recommended Posts

Witam . Mam problem . Otóż gdy włączam gre typu bf 4 beta nic nie widze tylko tekstury . Wiem , ze to wina karty ( Intel® HD Graphics 4000 ) . Mam też drugą ( AMD Radeon HD 8730M ) . Problem tkwi w tym , że nie wiem jak się na nią przełączyć . Obszukałem już pare stron itp. itd. i nie moge nic znaleźć :/ 

KOMPUTER : 

Dell

Inspirion 5721

Intel Core i7 1.90GHz / 2.40GHz TURBO

RAM : 8

Karta graf . : Intel® HD Graphics 4000     i      AMD Radeon HD 8730M 

POMOŻE KTOŚ Z PRZEŁĄCZENIEM TEJ KARTY ZINTEGROWANEJ NA DEDYKOWANĄ ?

PS. JESTEM W TYM ZIELONY WIĘC PROSZE NIE PISAĆ MI TU O JAKIŚ BIOSACH BO NAWET NIE WIEM JAK TO URUCHOMIĆ XD

Cześć...

Tu masz wskazówki..

Wiem że na filmiku jest inna karta, ale działa to tak samo (a przynjamniej powinno)..

http://www.youtube.com/watch?v=2FooXYjQXus

Czyli najpierw uruchamiasz grę, potem ją wyłączasz i wracasz do pulpitu.

Następnie naciskasz PPM i otwierasz AMD switchable graphics..

Ustawiasz "High Perfomance", na grze w którą chiciałeś pograć, i teraz twój komputer powinien używać grafiki Dedykowanej..

Mam nadzieje że pomogłem :)

Ja w jakimś lapku z nwidą miałem że kilkasz prawym i tam było coś z odpalanie za pomocą zintegrowanej karty albo  tej 2.ale to powinno się samo przełączyć.

Się trochę spóźniłem.

W AMD tak nie ma :) Kazdy lapek ma swoje ustrojstwa . 

Cześć...

Tu masz wskazówki..

Wiem że na filmiku jest inna karta, ale działa to tak samo (a przynjamniej powinno)..

http://www.youtube.com/watch?v=2FooXYjQXus

Czyli najpierw uruchamiasz grę, potem ją wyłączasz i wracasz do pulpitu.

Następnie naciskasz PPM i otwierasz AMD switchable graphics..

Ustawiasz "High Perfomance", na grze w którą chiciałeś pograć, i teraz twój komputer powinien używać grafiki Dedykowanej..

Mam nadzieje że pomogłem :)

Kolego 1 problem : ) Cos mam nie tak i jak tak robie klikam to :Konfiguruj przełączanie grafiki i nic dalej mi sie nie pojawia , laduje sie 5 sek i nic :) HELP

WIE KTOŚ O CO BIEGA , CO MAM ROBIĆ ? :/ PRZEPRASZAM ZA SPAM