_winchester_ 0 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Witam niedawno przesiadlem się z s775 na te i5. Dopiero dzis zmontowalem wszystko do kupy. Się okazalo że mam jeszcze DVD rec na Ata no i bida. do czego daze,w biosie temp waha się id 43-44 stopnie na boxowym chlodzeniu,więc odrazu będę chciał poszukać jakiegoś baardzo cichego wydajnego chłodzenia. Buda w jakiej sie mieści mój nowy bajzel to cooler master cosmos 1000. Do rzeczy po rozejzeniu się na alledrogo wpadło coś takiego: NOCTUA NH-U9B SE2 2x went. Thermaltake FRIO CLP0564 Noctua NH-D14 Thermalright Silver Arrow SB-E SE Akasa Medusa Be Quiet! DARK ROCK PRO2 THERMALRIGHT ARCHON SB-E X2 mam nadzieję że spośród wymienionych każdy mi będzie pasował do budy Cytuj Link to post Share on other sites
Breaky83 669 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Tak wszystkie chłodzenia wejdą, jeśli nie zależy ci na kasie to wybrałbym na Twoim miejscu Noctua NH-D14, ale nie ma potrzeby montowania, aż tak drogiego chłodzenia w 100% wystarczy Thermalright HR-02 Macho Black-White. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
_winchester_ 0 Napisano 13 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2013 pragne jedynie ciszy... i bardzo dobrego chlodzenia w przyszlosci proc bedzie krecony ale nie do kosmicznych hertzow Cytuj Link to post Share on other sites
Breaky83 669 Napisano 13 Października 2013 Udostępnij Napisano 13 Października 2013 A jaki masz ten procesor i podejrzewam, że Thermalright HR-02 Macho Black-White sprawdzi sie w 100%. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Jak ma być i cicho i wydajnie to na pewno warto rozważyć Thermalright HR-02 Macho BW oraz Noctua NH-U14S Cytuj Link to post Share on other sites
_winchester_ 0 Napisano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2013 szukam mega wydajnego chlodzenia z 2ma wiatraczkami bo wydaje mi sie ze lepiej odbieraja cieplo z radiatora Jak ma być i cicho i wydajnie to na pewno warto rozważyć Thermalright HR-02 Macho BW oraz Noctua NH-U14S tu mamy porownanie 2ch skrajnych cen bardzo tani i bardzo drogi ale pewnie noctua lepsza , ale ktory najlepszy? na wentyl mam do wydania 300 moze ciut wiecej jesli trzeba . wiadomo wentylatorki mozna dokupic poprostu cooler na proc musi rewelacyjnie odbierac cieplo z proca , paste juz wiem jaka kupic wiec nie bedzie z tym problemu Cytuj Link to post Share on other sites
duzy213 14 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 (edytowane) phantex PH-TC14PE, nie ma nic lepszego na tą chwilę ... edit... pasta w zestawie też rewelacyjna tak więc zaoszczedzisz.... Edytowane 15 Października 2013 przez duzy213 Cytuj Link to post Share on other sites
kameh1 6 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Wszystkiego wymienione przez forumowiczów chłodzenia spełnią Twoje oczekiwania. Polecam również Thermalright Silver Arrow SB-E SE bardzo wydajne i ciche chłodzenie jedno z najlepszych chłodzeń powietrznych dostępnych na rynku. Sam posiadam takie tylko w wersji Extreme ---> ta wersja posiada wentylatory które są dużo głośniejsze bo kręcą się szybciej. Tak więc nie ważne które z nich wybierzesz to będziesz zadowolony. Ps. polecam również Be Quiet! Dark Rock Pro 2, bardzo ciche i bardzo wydajne. Cytuj Link to post Share on other sites
_winchester_ 0 Napisano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2013 kameh1 masz racje , ale cisza to cisza z drugiej strony wlasnie biore pod uwage silver arrow ktory w odroznieniu do noctua posiada PWM tak jak wspomiales o Be Quiet! Dark Rock Pro 2 ktory tez jest kozak . Z poczatku noctue faworyzowalem ale jak sie dowiedziałem ze te wiatraki nie maja PWM troche sie rozczarowalem bo kupujac chyba topowy cooler tej marki powinien byc full wypas a tak btw to jakie masz temp?? w stresie i idle? na tym silver arrow extreme?? i jak glosno jest? Cytuj Link to post Share on other sites
duzy213 14 Napisano 15 Października 2013 Udostępnij Napisano 15 Października 2013 sorki że jestem natrętny i i rozumiem że phantex nie jest jeszcze mocno rozpoznawalną marką w polsce ale pomyśl nad tym phantexem... testów masz multum tu pierwszy z brzegu...http://www.bit-tech.net/hardware/cooling/2013/08/21/phanteks-ph-tc14pe-review/ Cytuj Link to post Share on other sites
_winchester_ 0 Napisano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2013 wlasnie przed chwilka ogladalem recenzje nad phantexem i powiem ze jestem pod mega wrazeniem phanteks ph-tc14pe !! gigant kolos tak okreslic mozna ten cooler . Chyba wada to jego wielkosc , i troche za dlugie kabelki od wiatraczkow. Montaz nie jest banalny to trzeba podkreslic jak i rowniez to ze zajmowana powiezchnia to niemal 3/4 plyty ;] a i to co zapamietalem to mozna zamontowac maxymalnie 3centymatrowej wysokosci ramki . Powroce jeszcze raz do montazu , od spodu plytki trzeba zamotowac taki kryzak do ktorego wszystko bedzie mocowane , ale stabilne jak diabli przylukam go jeszcze w jakims sklepie i moze sie zecyduje wlasnie na niego no jest niesamowity. Popatrzylem na testy i5 2500k@4,5 ghz trzymal jak pamietam troche ponad 50 stopni w stresie !! rewelka . Naprawde ten phantex jest niezla firma Cytuj Link to post Share on other sites
kameh1 6 Napisano 21 Października 2013 Udostępnij Napisano 21 Października 2013 acje , ale cisza to cisza z drugiej strony wlasnie biore pod uwage silver arrow ktory w odroznieniu do noctua posiada PWM tak jak wspomiales o Be Quiet! Dark Rock Pro 2 ktory tez jest kozak . Z poczatku noctue faworyzowalem ale jak sie dowiedziałem ze te wiatraki nie maja PWM troche sie rozczarowalem bo kupujac chyba topowy cooler tej marki powinien byc full wypas a tak btw to jakie masz temp?? w stresie i idle? na tym silver arrow extreme?? i jak glosno jest? Mam zrobiony własny profil prędkości i wentyli, ustawiłem je na ok. 600 obrotów praktycznie nie słyszalne temperatury na stokowym I5 4670k: Po 30 minutowym obciążeniu OCCT z AVX na najcieplejszym rdzeniu mam 63 stopnie natomiast w spoczynku 30 stopni. Dodam że obudowa dość dobrze wentylowana. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts