Sprzetoholik 0 Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Jak w temacie, Myślicie, że warto zakupić ZOPO C2 980 PLATINUM 1159zł. Nie chcę patrzeć na te wszystkie Samsungi/iPhone'y itd. Płacenie kosmicznych cen za markę mnie już denerwuje Dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
Kiciuk 45 Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Może wybierzesz Xiaomi Mi3 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 A co z Gwarnacją, Serwisem ? Bo kupowanie sprzętu, który nie ma 24 miesięcznej Gwarancji Polskiej/Europoejskiej, oficjalnego przedstawiciela oraz serwisu to krańcowa głupota. Wydamy ponad 1k PLN'ów - po czym w razie kłopotów wysyłamy telefon do Chin. I mamy 12 miesięcy Chińskiej gwarancji. Raz tak zrobiłem - RAZ - i powiedziałem nigdy więcje - sprzęt kupiłem za ponad 600 zł - i trzy razy był wysyłany na naprawę - jak policzyłem w ciągu roku spędził w podrózy i serwisie ponad 4 miesiące. Przez 1/3 roku nie miałem sprzętu. Dziękuję za taki interes. Wolę wydać więcej i mieć pewność oraz porządną gwarancję, możliwosć powołania się na NTzU. Cytuj Link to post Share on other sites
Kondzio21 32 Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 @up - to że ty trafiłeś na tak wadliwy model nie oznacza że każdy tak trafi Cytuj Link to post Share on other sites
Antiax 2428 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Byłem szczęśliwym posiadaczem ZOPO C2 Platinium przez około 5 miesięcy. Telefon jak dla mnie bardzo dobry wybór, szybki, bez większych wad technicznych, jak dla mnie ciekawy design. Już nawet nie pamiętam na co mógłbym ponarzekać, ale wydaje mi się, że było tego mało. Teraz jestem szczęśliwym posiadaczem Jiayu G5. Tak poza tym jakby ktoś miał jakieś pytania związane z chińskimi markami smartfonów to służę pomocą. Jestem osobą, która co około 4 miesiące zmienia swojego smartfona na kolejnego chińczyka i jak narazie to były bardzo trafne wybory, no może poza UMI Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 To,że ja tak trafiłem to znaczy, że każdym może tak trafić. Po za tym za 1100 zł to można kupić coś na Windows Phone - za 1100 zł kupujemy spokojnie nówkę Lumię 920 czy HTC 8X lub Ativ'a. I jeszcze nam zostanie na etui czy słuchawki. A te telefony są 1000x lepsze od "Chińczyków" mają 24 miesiące gwarancji, mozliwość powołania się na NTzU, długie wsparcie do 2016 roku, działają błyskawicznie i sa znacznie lepiej wykonane. Rozumiem, że wydajac 400 - 500 zł można się zastanawiać nad nowym Androidowym Chińczykiem - ale za 1100 zł ? Jak koniecznie Android - to radził bym udac się do komisu lub na stoisko GSM w Galerii / Supermarkecie i zakup telefonu "konkretnej" marki. Majac 1100 zł można kupić całkiem sensowne telefony. Ostanio w Tarnowie widziałem nówkę Nexus 4 za 1250 zł na stoisku GSM w Galerii - sorry - ale wolał bym dopłacic nawet 200 zł do Nexus 4 niż kupowac to Chińskie coś. Po moich i po przygodach znajomych na 100% nie kupię sprzętu bez gwarancji lokalnej i serwisu. Cytuj Link to post Share on other sites
Kondzio21 32 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 @Antiax - widzę że masz już doświadczenia ze sprowadzaniem telefonów ze wschodu. Powiedz mi proszę jak jest z tą wysyłką z Chin? Jak długo trzeba czekać i jaka jest szansa że wystąpią dodatkowe opłaty(cło/vat) ? Cytuj Link to post Share on other sites
wishkil 0 Napisano 14 Października 2013 Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Używam Zopo C2 Platinum od miesiąca, przesiadłem się z Lumia 920. W mojej subiektywnej opinii to bardzo dobry telefon. Wykonaniem deklasuje 80% smartfonów na swojej pólce cenowej - serio najwyższa jakość. Ekran IPS niesamowity - ultra ostry, bardzo dobre kąty wyświetlania, jest zauważalnie lepszy niż IPS z 920. Tak naprawdę kupiłem go dla ekranu - dla mnie to najważniejsza składowa telefonu. Czytałem wiele pozytywnych opinii i nie zawiodłem się. System nie laguje, pulpity zmieniają się płynniutko, czasem w app drawerze coś deikatnie chrupnie, ale to nic. W grach wydajność jest średnia, a to za sprawą rozdzielczości FULL HD i niezbyt szybkiego CPU (4x1,5 GHZ Cortex-A7), ja jednak nie gram w wymagające gry 3D. Za te 800-1000 zł naprawdę nie ma na co narzekać! Kolega Ravir napisał, że telefony na WP są 1000x lepsze od "Chińczyków", rozumiem go biorąc pod uwagę fakt, że zastanawiał się nad telefonami za 400-500zł (które i tak przewyższają jakością telefony z tego przedziału cenowego z Polski). Za 1250zł kupił bym Xiaomi Mi2s który zjada takiego Nexusa 4, wypluwa i zjada ponownie. Nie mówię, że Nexus 4 to zły telefon, ale nie oferuje niczego ponad poziom C2, kosztując ponad 400zł więcej. Jeśli chodzi o ekran to nie ma podjazdu do ZOPO. Niektórzy lubią sponsorować kolorowe bilboardy wielkich producentów. Chińczyk wymaga trochę więcej uwagi jeśli chodzi o firmware, ale jeśli się ma odrobinę rozumu w głowie można go w tym temacie okiełznać - ze strony europejskiego dystrybutora ZOPO ściągnąć można stabilny "oficjalny" rom EU, stale aktualizowany - polecam. Uwaga, telefon dość duży - 5'' ekran, trzeba poćwiczyć by móc obsługiwac jedną ręką. WP totalnie mnie zawiódł, wytrzymałem z Lumia 920 2 tygodnie, po czym wymieniłem na C2 Platinum - dla mnie przepaść jeśli chodzi o system. Sama słuchawka super wykonana, bajer bezprzewodowego ładowania baterii, ale system dla mnie daje zbyt mało możliwości. Na co zamienić C2 tak gdzieś do 400$? Antiax możesz coś polecić? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts