Skocz do zawartości

pomoc w wyborze kompa do cs:go zastanawialem sie nad prockiem i7 4770k mam tez gotowca z alegro podam link cena kompa 2850max 2899zł

Recommended Posts

Zastosowanie komputera : cs:go
Maksymalna kwota :3.000zl
Których części potrzebuję : wszystkich
Czy będę podkręcać sprzęt? :tak
Rozdzielczość mojego monitora :1920-1080
Specjalne wymagania :i5 k i7 
Części z poprzedniego komputera :zadnych
Własna propozycja zestawu :

GA-F2A55M-DS2 i7 4770k ati hd7870xt ram 8gb dysk twardy 500, reszta moze byc tansza

Inne :chciałbym stałe 300fps osiągac w cs:go 5on5

200-300 DM 30slotowy

Edytowane przez setab001

Nie kupuj żadnych gotowców z Allegro!

Moja propozycja.

Intel Core i5-3350P 3.10GHz BOX

MSI Z77A-G43

Crucial Ballistix Sport DDR3 2x4GB 1600MHz CL9 BOX

be quiet! Purepower L8 530W CM Modularny - 80+ Bronze (BN181)

Gigabyte GeForce GTX 660 OC 2GB DDR5 PCI-E BOX

Seagate Barracuda ST500DM002 (3.5'', 500GB, SATA/600)

Samsung SH-224DB/BEBE czarny Bulk

Zalman Z9 - Czarna

Można ten zestaw rozbudować o większy dysk, lecz uważam, że 500GB spokojnie do CS:GO powinno Ci wystarczyć. To samo tyczy się karty graficznej.

gra cs:go to przedewszystkim 4 rdzeniowiec amd procesory tragedia to odrazu pisze slabiej wyszły na testach  gry niz intel q9550

Nie musisz posiadać czterech jajek, wystarczą mocne dwa z czterema wątkami.

Nawet na i3 530 @ 3.8GHz spokojnie uzyskiwałem 128 klatek, a jak wiadomo taka wartość zapewnia najlepszą grę (po pierwsze mam 120Hz, a po drugie gramy na serwerach z tickiem 128), więc te 300 to tylko placebo.

Nie wiem co masz do AMD. Staruszek Phenom II X4 955 po OC spokojnie uzyskuje 200 klatek.

jak ktos w gre nie gral to niech sie nie wypowiada na te tematy fps 300.

zeby 5v5 na meczmekingach miec to 300fps

Sam nie wiesz o czym piszesz. fps_max 129 zupełnie wystarczy, nie ma co katować sprzętu...

Matchmaking jest dla noobów :D Tam masz jeszcze tick 64, więc tym bardziej 300 fps'ów nie jest potrzebne.

Bierz zestaw od Banjo, dołóż tylko do dysku 1TB.

a procek da sie podkrecic

?no fajno tylko ten procek mnie 

Nawet na i3 530 @ 3.8GHz spokojnie uzyskiwałem 128 klatek, a jak wiadomo taka wartość zapewnia najlepszą grę (po pierwsze mam 120Hz, a po drugie gramy na serwerach z tickiem 128), więc te 300 to tylko placebo.

Nie wiem co masz do AMD. Staruszek Phenom II X4 955 po OC spokojnie uzyskuje 200 klatek.

Sam nie wiesz o czym piszesz. fps_max 129 zupełnie wystarczy, nie ma co katować sprzętu...

Matchmaking jest dla noobów :D Tam masz jeszcze tick 64, więc tym bardziej 300 fps'ów nie jest potrzebne.

oki max 150 to ja mam na swoim tera chce wiecej a do amd to powiem tyle na testach cs:go slabiutko 

o tikach to wiem tylko wytlumacz dlaczego pro gracze mają te wartos?  max 300 fps nawet snax ostatnio zmieniał z max 200 na 300 bo cos nie chalo

bylo w trakcie gry.im wiecej tym lepiej 

a procek da sie podkrecic

?no fajno tylko ten procek mnie 

oki max 150 to ja mam na swoim tera chce wiecej a do amd to powiem tyle na testach cs:go slabiutko 

o tikach to wiem tylko wytlumacz dlaczego pro gracze mają te wartos?  max 300 fps nawet snax ostatnio zmieniał z max 200 na 300 bo cos nie chalo

bylo w trakcie gry.im wiecej tym lepiej 

meczmeking jest dla nibow i dla pro zalezy od rangi

meczmeking jest dla nibow i dla pro zalezy od rangi

i przedewszystkim dla zabawy i adrenaliny a turnieje swoją drogą

Trochę go ukręcisz, w przyszłości możesz machnąć procesor z K, mobo poradzi sobie. Specjalnie dlatego tą MSI wybrałem.

acha, no tak plyta na lata

oki dzieki, i to jak 

oki dzieki, 

BONJO JA SOBIE PRZELICZE ILE TO WSZYSTKO BEDZIE STALO I PEWNO W PONIEDZIAŁEK BEDE ZAMAWIAL

oki dzieki, i to jak 

Nie przejmuje sie tym warnem ktory dostane- 

Drogi autorze, po slownik, wracaj do 1wszej klasy a zamiast bawic sie w skladanie popros rodzicow o laptopa z nv tytan i i7 3960X, albo nawet wydajniej, intelHD3000. :)

A tak na serio to  :facepalm:

TY JESTES TAKI STARY BO JA MAM DZIECI SYNKU

TY JESTES TAKI STARY BO JA MAM DZIECI SYNKU

Nie wnikam, ale zachowujesz się dziecko, które nie ma mózgu.

1) Nie piszesz po Polsku

2) Wypowiedzi nie mają sensu

3) Cytujesz nie wiadomo po co całe posty robiąc syf we własnym temacie.

Udowodnij, że jest inaczej i zachowuj się jak na odpowiedzialnego ojca przystało :rotfl:

No roznica w fpsach miedzy CL8 a CL 11 bedzie moze 0.5% 

tak mi sie wydaje ze masz racje  .a obudowa to jakie ona ma zalety jakies dodatkowe wiatraki?

czy wiekszą filtracje powietrza ona ponad 2 setki to jakis kozak

No roznica w fpsach miedzy CL8 a CL 11 bedzie moze 0.5% 

tak mi sie wydaje ze masz racje  .a obudowa to jakie ona ma zalety jakies dodatkowe wiatraki?

czy wiekszą filtracje powietrza ona ponad 2 setki to jakis kozak

i jeszcze jedno bo gdzies widziałem ze był podany zestaw a do niego ktos z expertow dodał kod cos takiego(XT3C6CYU)i pisalo zlorzenie komputera chyba w cenie zestawu 

http://www.morele.net/inventory/info/DgsAeh/

Cena 2800

za reszte mozesz dolozyc dvd i dodatkowe wentylatory do budy

Na tym zestawie spokojnie bedziesz osiagal upragnione fpsy :)

tak dobry chlodzenie odrazu pomyslane i do tego procek lepszy wieksze taktowanie i ten od biojo procek nie do konca chyba se poradzi cos tam juz wyczytalem i polecali bardziej ten twoj

i jeszcze jedno bo gdzies widziałem ze był podany zestaw a do niego ktos z expertow dodał kod cos takiego(XT3C6CYU)i pisalo zlorzenie komputera chyba w cenie zestawu 

tak dobry chlodzenie odrazu pomyslane i do tego procek lepszy wieksze taktowanie i ten od biojo procek nie do konca chyba se poradzi cos tam juz wyczytalem i polecali bardziej ten twoj

a co ty myslisz o karcie radeona hd7850 2gb nie wiem jak w cs:go ale na testach lepiej wychodzi tylko gtx w csie radzą sobie lepiej z tego co wiem

dzięki waszej pomocy zlorzyłem coś takiego :

http://images.morele.net/i48/244061_0_i48.jpgZasilacz Be Quiet! Pure Power L7-530W 80plus, activePFC, 2x12Vrails,2xPCI-E (BN106) 240,00            http://images.morele.net/i48/451414_0_i48.jpgDysk Western Digital Caviar Green, 3.5'', 500GB, SATA/600, 64MB cache (WD5000AZRX) 200,00          http://images.morele.net/i48/459250_0_i48.jpgPamięć GeIL DDR3 8 GB 1600MHZ DUAL GEIL DRAGON RAM CL.11 (GD38GB1600C11DC) 267.00http://images.morele.net/i48/459603_0_i48.jpgPłyta główna MSI Z77A-G43 Intel Z77 LGA 1155 (2xPCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3/CROSSFIRE) 324,00

http://images.morele.net/i48/529267_0_i48.jpgObudowa Thermaltake Commander GS-II Window USB 3.0 ATX/120mm LED 158,35 158,35

http://images.morele.net/i48/530163_0_i48.jpgKarta graficzna MSI GeForce GTX 660, 2GB DDR5 (192 Bit) OC, HDMI, DVI, DP609,00

http://images.morele.net/i48/567728_0_i48.jpgAsus Napęd DVD -/+RW, E-Green 24x (Czarny Panel), SATA, BULK (DRW-24F1ST/BLK/B/AS)  63zł http://images.morele.net/i48/546530_0_i48.jpgProcesor Intel CORE I5-4670K 3.4GHz LGA1150 BOX HASWELL BX80646I54670K  879,00

Suma 2742,25   

Edytowane przez setab001

Teraz zauważyłem, że on Ci tam dodał dysk WD Green!

To jest jakaś porażka, bierz mój i się nie zastanawiaj, nawet ekspert go polecił.

Dlaczego mój zestaw jest lepszy?

1. Lepszy zasilacz, właściwie model wyższy. Modularny + bardziej cichy (Silent Wings).

2. Dałem Ci lepszy dysk, a nie ten od Sadysa, który jest powolny i nadaje się tylko do gromadzenia plików.

3. Moje pamięci z mniejszym opóźnieniem są lepsze. Jeżeli chcesz się upewnić, zapraszam tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/CAS_latency

4. W moim zestawie jest lepsza obudowa, niż ten TT. Kiedyś czytałem jakieś tematy o nim na forach i użytkownicy odradzali go.

5. Karta graficzna, którą Ci zaproponowałem ma lepsze chłodzenie, niż ta mała wersja MSi.

Nie ma co brać gorszego zestawu (i droższego), po to aby mieć procesor z K. Ta 3350p tak samo dobrze sobie da radę, jak ta i5 3570k, tyle że ma ograniczone możliwości OC. Nie wiem kto Ci takie farmazony wcisnął. 4 jajka to 4 jajka, a taktowanie też możesz podbić (chociaż nie za wiele). Lepiej jest mieć lepszą kartę graficzną, niż procesor

Jeżeli chcesz procesor do kręcenia, to proszę zestaw. Jest chłodzenie, lecz wtedy może lekko wykroczyć poza budżet.

Intel Core i5 3570K 3.4GHz BOX

SilentiumPC Fortis HE1225

MSI Z77A-G43

Crucial Ballistix Sport DDR3 2x4GB 1600MHz CL9 BOX

be quiet! Purepower L8 530W CM Modularny - 80+ Bronze (BN181)

Gigabyte GeForce GTX 660 OC 2GB DDR5 PCI-E BOX

Seagate Barracuda ST500DM002 (3.5'', 500GB, SATA/600)

Samsung SH-224DB/BEBE czarny Bulk

Zalman Z9 - Czarna

Razem: 2976,00 zł

Z dostawą (przelew): 3007,00 zł

Z dostawą (za pobraniem): 3012,00 zł

W ten sposób, masz bardzo wydajny komputer, który spokojnie uciągnie Ci tego CS:GO. :)

Edytowane przez Banjo

@ Banjo

Malo wiesz o CS GO.

Dysk - nie ma wplywu na fpsy, CL RAMu - nie ma praktycznego wplywu na FPSy.

Najwazniejszy w CS GO jest CPU bo to gra oparta o silnik Sourca ktory obciaza CPU.

Dlatego wazne jest zeby procek byl najmocniejszy w danym segmencie cenowym.

Ten ktory zapronowalem plus OC bije i5 bez K i to znacznie.

Obudowy TT to solidne kontrukcje takze bedzie ok - nie mniej Twoja propozycja  Zalamana jest tez jak najbrdziej OK i mysle ze warto dolozyc do niej te kilka zloty.

Dysk WD green jest bardzo solidnym dyskiem - mam i nie narzekam. Jesli komus zalezy na szybkim dysku to bierze sie SSD ale w tym przypadku wychodzi to poza budzet.

Roznica miedzy zasilka L7 a L8 jest niezauwazalna takze nie warto doplacac.

Mam wersje L7 430W PP  i E8 580W SP i sa tak samo nieslyszalne, roznica jest min w stabilnosci napiec - ale to wynika z tego seria SP ma przetwornik U/U na wyjsciu.

@ autor tematu:

To co zlozyles nie zadziala - procesor na podstawke 1150 a plyta z 1155

Edytowane przez sadys