mICh@eL 335 Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Niech jeszcze TheSpeed zrobi porządek z logiem forum Cytuj Link to post Share on other sites
mimo2002 0 Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 A Ty xpris - apelujesz o zmianę logo i barw na żałobne a sam cycki na wierzch wywalasz. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 No właśnie, wypadało by to zmienić, ew. machnąć na szaro jak ja mam Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 ew. machnąć na szaro jak ja mam No twój avatar jest mega żałobny Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Jakieś odstępstwo od normy musi byc... logo BMK też nie ma nawet wstążki Cytuj Link to post Share on other sites
Prywaciorz 0 Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 [*] Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Ale przyznajcie, że mICh@eL miał dobry pomysł z avatarem. Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Gdyby jeszcze ten avatar się tak nie szczerzył... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość DANNY_79 Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Jak patrzę na ten szczerzący avatar mICh@eL'a, to od razu przypomina mi się avatar usera Qpers. Cytuj Link to post Share on other sites
Damian Szymański 16 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 A Ty xpris - apelujesz o zmianę logo i barw na żałobne a sam cycki na wierzch wywalasz. Ok, przeoczyłem to... :oops: Mam nadzieję, że teraz jest już lepiej. Co do tej katastrofy, to teraz dopiero wielu ludzi dostrzega kim tak naprawdę byli Ci ludzie którzy zginęli, to też się tyczy do pary prezydenckiej. Pary z której wielu się śmiało, śmieli się nędzni politycy gotowi sprzedać pół Polski za plik banknotów czy też hieny dziennikarskie pracujące w upolitycznionych stacjach... Trzeba było takiej tragedii, żeby ludzie otworzyli wreszcie oczy i ujrzeli najprawdziwszą prawdę, a nie wyprodukowane przez media kłamstwa. Przyznam, że to był mój prezydent, i gdyby żył, gdyby kandydował ponownie na ten urząd głosował bym na niego... Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 NIE dla pogrzebu na Wawelu Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Dlaczego nie? Cytuj Link to post Share on other sites
Private_92 1 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Co do tej katastrofy, to teraz dopiero wielu ludzi dostrzega kim tak naprawdę byli Ci ludzie którzy zginęli, to też się tyczy do pary prezydenckiej. Pary z której wielu się śmiało, śmieli się nędzni politycy gotowi sprzedać pół Polski za plik banknotów czy też hieny dziennikarskie pracujące w upolitycznionych stacjach... Trzeba było takiej tragedii, żeby ludzie otworzyli wreszcie oczy i ujrzeli najprawdziwszą prawdę, a nie wyprodukowane przez media kłamstwa. Przyznam, że to był mój prezydent, i gdyby żył, gdyby kandydował ponownie na ten urząd głosował bym na niego... Ojjjj.... zgadzam się z tobą w 10000% !! Nawet nie muszę pisać bo napisałeś wszystko o czym chciałem się wypowiedzieć. Cytuj Link to post Share on other sites
mICh@eL 335 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Dlaczego nie?A dlaczego tak? Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Dlaczego nie? http://pl.wikipedia.org/wiki/Groby_Kr%C ... _na_Wawelu http://pl.wikipedia.org/wiki/Katedra_wawelska http://pl.wikipedia.org/wiki/Krypta_Wie ... _na_Wawelu poczytaj kto tam leży i porównaj zasługi jedyny aktualnie żyjący Polak, który podkreślam MÓGŁBY tam spocząć to Wałęsa zobaczcie że w katedrze i krypcie nie leżą wszyscy królowie a tylko najwięksi z największych Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Z tym pogrzebem na wawelu to nie potrzebnie wyjechali. Przesadzili. Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Ja również jestem przeciwny pochowaniu prezydenta i jego żony na Wawelu. Dlaczego? To już wyjaśnił Bany_krk. Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 jakie czasy tacy "najwięksi z największych", jak najbardziej Tak dla Wawela. Królowie już nie wrócą. Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Leon691 tylko idąc takim tokiem czemu chować tam tylko państwo Kaczyńskich? W tym samolocie było wiele wybitnych osób chociażby prezydent Kaczorowski. Zresztą na wawelu byli chowani królowie, a jak dobrze zauważyłeś "Królowie już nie wrócą.", więc dlaczego właśnie tam ma być chowany? Królem nie był, więc wystarczyło by aby był pochowany np. na Cmentarzu Powązkowskim w Warszawie, wśród innych wielkich. Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Taa... Kaczyńskiego nie można na Wawelu pochować, ale "Bolka" jak najbardziej... litości... Piłsudski też nie był królem... Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 zgadzam się z kopec23. A jak już chować tam jakiegoś prezydenta to Wałęsę. Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 kopec23, jeśli "wielkimi" z Powązek nazywasz Bieruta i Gomułkę... Co do Kaczorowskiego... Będąc szczerym i jeśli trzeba by było wybierać kogo pochować a kogo nie na Wawelu (strasznie to brzmi) to Prezydent Kaczorowski powinien być właśnie tam pochowany. Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Na prawdę nie chcę zbytnio wdawać się w dyskusję, ale porównywanie zasług marszałka Piłsudzkiego, czyli osoby, która bezpośrednio przyczyniła się do powrotu Polski na mapę świata, a prezydenta Kaczyńskiego - osoby która niecałe 5 lat sprawowała urząd (jakkolwiek dobrze by go nie sprawował) i przez zbieg okoliczności (bo jak inaczej można nazwać rozbicie się jego samolotu w dniu 70 rocznicy mordu Katyńskiego) zginęła w takich a nie innych okolicznościach, jest trochę nietrafione. EDIT: Nigdy wielkimi nie nazwę osób takich jak oni (bo jak można tak nazwać osoby, które przyczyniały się do "okupacji" kraju), ale leży tam wiele innych osób np. Hugo Kołłątaj, Zbigniew Herbert, Bolesław Prus (czy jak kto woli Aleksander Głowacki) itd., które można bez problemu nazwać wielkimi. Cytuj Link to post Share on other sites
Thorin49 12 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 O Marszałku Piłsudskim napisałem w kontekście "chowania królów". Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 ale On nie zostanie tam pochowany bo zginął tragicznie (przynajmniej nie bezpośrednio) tylko dlatego że okazał się byc "inny" niż Go pokazywano w mediach i niż o Nim myślano. Ja wiem że to dziwnie brzmi ale tak wynika z tego co się ogląda i słyszy/czyta w mediach od tragicznego wypadku. Skoro to człowiek prawy i uczciwy, patryjota to zasłużył. Pisząc jakie czasy tacy wielcy miałem na myśli raczej że..... dziś nikt nie pojedzie po Turkach bo nas najechali (Jan III Sobieski) - jakie czasy tacy bohaterowie. Dziś patryjotyzmem mozna nazwać zarówno walkę z hipermarketami jak i dążenie do ujawnienia prawdy o historii naszego narodu (Katyń), dążenie do uczczenia walczących w Powstaniu Warszawskim (muzeum w Warszawie), politykę w relacjach z Unią itd. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts