Skocz do zawartości

Komputer - gry, programowanie, grafika

Recommended Posts

• Zastosowanie komputera : Gry(40%), programowanie(50%), grafika(10%)
  • Maksymalna kwota : 2200 zł (wiadomo wolałbym taniej)
  • Których części potrzebuję : procesor, płyta główna, chłodzenie, obudowa, dysk ssd
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : Zależy od wybranego zestawu, wiadomo procek z K czy bez
  • Rozdzielczość mojego monitora : 1920x1080
  • Specjalne wymagania : płyta główna na 3 letniej gwarancji, znośna karta dźwiękowa, chłodzenie nie może zasłaniać 1 slotu PCIE
  • Części z poprzedniego komputera : hdd, monitor, ram, zasilacz, k. graficzna (do czasu premiery R9)
  • Własna propozycja zestawu : Co do obudowy to będzie to prawie na 100% Fractal R2 XL, Intel Core i5-4440 BOX, Gigabyte GA-B85M-D3H, co do ssd to myślałem o plextor m5s
  • Inne : chciałbym mieć możliwość wykorzystania szyforwania aes(sprzętowego, ale realizowanego przez kontroler ssd)

Kilka słów, co do tego wyżej, chłodzenie i tak będę kupował, bo jak wiadomo najnowsze i5 do najzimniejszych CPU nie należą, stad wątpliwości co do wyboru procesora z K i płyty głównej na odpowiednim chipsecie.

Części chciałbym złożyć pod koniec przyszłego tygodnia, ale informację/propozycję zbieram już teraz, gdyż chcę się zorientować jak wyglądała by sytuacja cenowo, gdybym zdecydował się na zakup w lokalnym sklepie.

Edytowane przez kapitan shadow