giggs 0 Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Witam. zdjecia karty http://www.benchmark.pl/uploads/image/1HD4870_IceQ4plus.jpg Mam problem z karta His Radeon 4870 Iceq Turbo 512, a mianowicie z jej wyczyszczeniem.Pod niebieskiem panelem, obok wentylatora zebralo sie pelno kurzu, przez co jest gorszy wydmuch powietrza i karta sie bardziej grzeje. Odkrecilem srubki pod spodem karty, ale nie wiem jak dostac sie do srubek przy tej plastikowej, niebieskiej oslonie. Ta czarna cienka warstwa rusza sie po odkreceniu tych doloych srubek, ale jest przymocowano do plastikowej oslonki, gdzie srubki sa przykrecone od dolu do gory, i niemozliwym jest sie do nich dostanie. Nie wiem czy cos zle kombinuje ,czy o co chodzi? Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 A po co to zdejmować - przedmuchaj to sprężonym powietrzem Cytuj Link to post Share on other sites
giggs 0 Napisano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 trzeba miec to sprezone powietrze, suszarka nie wiele dala, ciezko to przedmuchac, mysalem ze mozna to jakos zdjac? Cytuj Link to post Share on other sites
kowdipapo 42 Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 To kup, 600ml za 22zł max i masz na dluugo Albo wrzuc fotki karty z kilku stron (glownie z dolu), ale wyraźne Cytuj Link to post Share on other sites
IronFe 221 Napisano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Jeśli chcesz całkiem ściągnąć chłodzenie to musisz też odkręcić tą blachę przy złączach DVI bo ona delikatnie nachodzi na plastikową obudowę chłodzenia. Jak juz wszystko rozkręcisz to wystarczy mocno ale z wyczuciem oderwać chłodzenie. P.S. daj fotke pleców karty Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts