Xarix 2265 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Witam w moim worklogu. Dotyczył on będzie zmian zachodzących w obudowie Cooler Master 690 III. Mile widziane uwagi i sugestie. Nowe fotki w weekend.http://img849.imageshack.us/img849/6407/s61w.jpg------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------FOTKI 660SLIhttp://img845.imageshack.us/img845/6673/uglj.jpg --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Konfiguracja sprzętowa :|MOBO: Asus P8P67 DELUXE||CPU: Intel Core i7 2600 @3.4GHz(3.8 w Boost) + Fera Pro ||RAM:16gb @1333 ||GPU: Nvidia MSI GTX660 TwinFrozrIII 1200MHz/6200MHz||HDD: WD 750gb | |HDD2: Seagate Barracuda 1TB| |HDD3:Seagate Barracuda 500GB| |SSD: Plextor M5S 128GB| |PSU: OCZ ZS Plus Bronze 550 W ||BUDA: Cooler Master 690 III | ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Aktualne Plany:-zmiana procesora i mobo (być może 2011 ale jeszcze zobaczymy.) -zmiana chłodzenia (prawdopodobnie jakiś Phanteks) -zmiana zasilacza -zależnie od wybranego mobo zmiana kolorystyki w obudowie -być może zmiana GPU, ale jeszcze zobaczymy czy będzie na to zapotrzebowanie --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 6 Cytuj Link to post Share on other sites
sekretny 2 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 (edytowane) Fajna buda, zapowiada się ciekawie! Będziesz "moczył" sprzęt? Edytowane 4 Października 2013 przez sekretny Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 4 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Będziesz "moczył" sprzęt? Jeśli będę miał jakiś mocny przypływ gotówki to będę myślał o LC Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 JAkieś modyfikacje na obudowie, zabudowy? Czy bardziej jako buylog i ładne poskładanie sprzętu dobranego kolorkami? Podpinam kamerkę i czekam na super moda. Bo jak nie to przyjadę i Ci ją odbiorę Cytuj Link to post Share on other sites
Zaldier 36 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Myślę, że skoro koszyki na dyski odgrywają tu bezczynną rolę, to mógłbyś dysk przerzucić do slotu 5.25' a słup z kieszeniami usunąć i dodać "piwniczkę". A białe akcenty mógłbyś zastąpić jakimiś bardziej pikantnymi, jak fioletowy, żółty, pomarańczowy, itp. Cytuj Link to post Share on other sites
vuodi 1382 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 @up: Ja to bym pomyślał nad ORANGE lub PURPLE Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 4 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2013 No właśnie będę myślał o jakiejś mini piwnicy . Co do zmiany kolorystyki. Póki co zostawiam jak jest. Jak platforma i PSU pójdą do zmiany to może wtedy zlikwiduję niebieski i zastąpię go np. czerwonym. Ale biały i czarny muszą być Cytuj Link to post Share on other sites
Czaszka 49 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Według mnie jest super, schludnie i ascetycznie, nic bym nie zmieniał. Cytuj Link to post Share on other sites
Klikacz 1462 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 Poprzednio dałeś czadu, więc teraz pewnie też będzie czego zazdrościć Podpinam się. Cytuj Link to post Share on other sites
Diakon166 36 Napisano 4 Października 2013 Udostępnij Napisano 4 Października 2013 To i ja się podepnę Cytuj Link to post Share on other sites
WindForce 0 Napisano 5 Października 2013 Udostępnij Napisano 5 Października 2013 Nie będę gorszy. Monitoring włączony. Cytuj Link to post Share on other sites
FFilkry22 66 Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Gdzie kupiłeś obudowę ? Cytuj Link to post Share on other sites
ernig 2986 Napisano 6 Października 2013 Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Radar odpalony Powodzenia w pracach Cytuj Link to post Share on other sites
_LoKi_ 86 Napisano 7 Października 2013 Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Ja osobiście bym odkleił te naklejki na wentylatorach i pozostawił wentyle bez niczego albo zrobił w miejscu naklejek coś własnego 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 7 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Masz rację. Na dniach coś z tym zrobię Cytuj Link to post Share on other sites
dzejC 217 Napisano 9 Października 2013 Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Mam nadzieję że będzie ciekawie, i życzę powodzenia.Ciekawi mnie jakby wyglądała woda w tej 690 Cytuj Link to post Share on other sites
TheVegas 7 Napisano 12 Października 2013 Udostępnij Napisano 12 Października 2013 (edytowane) Ciekawie się jak to wyjdzie.(odpalam monitoring). (Muszę coś też zrobić ze swoim 690 III.) Powodzenia P.s może stealth mod na napęd ? Edytowane 12 Października 2013 przez TheVegas Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Ciekawi mnie jakby wyglądała woda w tej 690 Troszkę tu popsuli zabawę bo pozbawili obudowę otworów na spodzie które dawałyby przewiew przez chłodnicę w takiej orientacji jak u mnie w budzie. Tu musiałby kombinować z chłodnicą na froncie a wtedy ma problem z dyskami... Cytuj Link to post Share on other sites
Skeletor 1688 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Jeśli ekspert od WC ma obawy to ja mu wierzę ! Cytuj Link to post Share on other sites
CyborgDE 4319 Napisano 16 Października 2013 Udostępnij Napisano 16 Października 2013 http://www.majhost.com/gallery/Hands/Pierdylamentum/bald_eagle-i_see_you-1024x768.jpg Radar odpalony Jak dla mnie jest dobrze. Schludnie. Wywalił bym jedynie zbędne koszyki na dyski i tak jak ktoś tutaj już wspominał zrobić coś z naklejkami na wentylkach. Mała piwniczka była by też tutaj ciekawym rozwiązaniem. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Podpinam sie Cytuj Link to post Share on other sites
TheKariXD 6 Napisano 18 Października 2013 Udostępnij Napisano 18 Października 2013 Czy jeszcze trochę poczekamy? Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 19 Października 2013 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2013 ywalił bym jedynie zbędne koszyki na dyski i tak jak ktoś tutaj już wspominał zrobić coś z naklejkami na wentylkach. Mała piwniczka była by też tutaj ciekawym rozwiązaniem. Koszyki muszą zostać, naklejki zostaną usunięte a co do piwniczki to robię przymiarki, zobaczymy co z tego będzie http://img201.imageshack.us/img201/9092/ebhw.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
CyborgDE 4319 Napisano 19 Października 2013 Udostępnij Napisano 19 Października 2013 Co do wentylatorów, to może by wyciąć ładne kółka z foli carbonowej lub czarnej i nakleić je w miejsce oryginalnych naklejek? Samą piwniczkę też można by było okleić tą samą folią, co dało by ciekawy efekt. Wtedy też zrobił bym dziurę w piwniczce na kable zasilania do grafiki, żeby kabel nie wił się przez pół obudowy, tylko elegancko wychodził z piwnicy. Tylko wtedy wymienił bym jeszcze wentylatorki na chłodzeniu CPU i było by pięknie. Cytuj Link to post Share on other sites
_LoKi_ 86 Napisano 19 Października 2013 Udostępnij Napisano 19 Października 2013 (edytowane) @CybordDE Jakoś nie widzę tych wentylatorów ze zwykłym carbonem lub samą czarną folią - myślę, że to będzie dość średnio wyglądało ;P ale może by tak z białym carbonem na wentylkach, hmm... Edytowane 19 Października 2013 przez _LoKi_ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts