Skocz do zawartości

Radeon HD 6970

Recommended Posts

Witam zastanawiam się na zakupieniem karty radeona Hd 6970 2gb chciałbym grać w nowe gry w rodzielczości 1920-1080p i na wyskokich detala proszę powiedzieć czy ta karta poradzi sobie.Pozdrawiam

Specyfikacja:

Procesor-Phenom II X6 1045T

Ram-8Gb Crucial 1600Mhz

Dyski 350gb i 2,5 cala 130gb

Zasilacz-chieftec gpa-500s8

Płyta Główna-GA-970A-DS3

ta karta graficzna posiada chłodzenie referencyjne  - suszarka, nie dość, że wyje jak startujący helikopter to i temperatury wysokie. Naprawdę więcej sensu ma dozbieranie do 600 zł i zakup nowego na gwarancji radeona 7850 - sapphire czy gigabyte. Ładnie się kręcą, są cichsze, chłodniejsze, mniej prądu wcinają

kolejny 6970 podany przez ciebie był referentem. nie ma znaczenia producent, chłodzenie referencyjne jest zawsze głośne. za około 600 zł możesz mieć cichego gigabyte 7850 na chłodzeniu windforce http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-hd7850-1024mb-ddr5-256bit-dvi-hdmi-dp-pci-e-900-4800-wer-oc-overclock-gv-r785oc-1gd-520318/

Hmm kurcze cieżka decyzja bo oby 2 mi się podobają jutro koleszka przyniesie mi swojego 6970 tylko ze 1gb i zobacze jak działa i chyba tedy podejme decyzję ale jakoś bardziej jestem przekonany do 6970 niż do 7850 ale on jest nowszy i mniej prądu pobiera

ale dzięki za pomoc jutro się okaże jak się bedzie sprawowała 6970 koleszka ma ją od 2 lat i mówi że jest cichutka i bardzo wydajna.

GPU są wydajnościowo zbliżone, a kupując 7850 dostajesz fabrycznie nową kartę, z większym potencjałem OC i mniej stracisz przy jej odsprzedaży. Zakup na dzień dzisiejszy referenta 6970 to poroniony pomysł, zwłaszcza w takiej cenie.