Skocz do zawartości

Wenylator 120mm do coolera - praca w poziomie

Recommended Posts

Polecam.

Noise Blocker BlackSilent Pro PL2 120mm

https://www.cooling.pl/noise-blocker-blacksilent-pro-pl2-120mm,produkt,552027.html

Albo jak zależy ci na całkowitej ciszy ale słabiej będzie chłodził.

Noise Blocker BlackSilent Pro PL1 120mm

https://www.cooling.pl/noise-blocker-blacksilent-pro-pl1-120mm,produkt,552028.html?from_category=30_67

Te wentyle to wysoka półka.  Polecam.

Pozdrawiam.. 

Wszystko fajnie, ale nie używaj niepotrzebnie bolda. Biafra

Jaki masz na to budżet? Jeśli masz na to budżet to chyba optymalne rozwiązanie polecił Ci kolega wyżej. Upewnij się jednak że masz możliwość sterowania prędkością wentylatorów z poziomu płyty przez złącze 3 pin. W przeciwnym wypadku można pokusić się o nieco droższą wersję PLPS która posiada PWM. 

Wentyl na chłodzenie, jakby nie patrzeć, więc na wydajność chyba lepiej postawić.

A nie za mało one maja obrotów jak an "coolerowe" wentyle?

No to taki ale to już high end , no i na max. obrotach cicho nie będzie..

http://allegro.pl/wentylator-noiseblocker-nb-eloop-b12-p-120mm-pwm-i3522067790.html

PLPSa miałem na contacu29 i sprawował się zdecydowanie lepiej od fabrycznego wentylatora (pod względem temperatur) mimo niższych obrotów. Nie wspomnę nawet o różnicy w głośności. Pod względem wydajności lepiej kupić wydajniejszy cooler niż oczekiwać cudów po wymianie wentylatorów. 

PLPSa miałem na contacu29 i sprawował się zdecydowanie lepiej od fabrycznego wentylatora (pod względem temperatur) mimo niższych obrotów. Nie wspomnę nawet o różnicy w głośności. Pod względem wydajności lepiej kupić wydajniejszy cooler niż oczekiwać cudów po wymianie wentylatorów. 

Podpisuję się pod tym rękami i nogami..

Pozdrawiam..

Mam jeszcze jedną propozycję, to Thremalright TY-141. Rozstaw otworów jak w wentylatorze 120mm, ma łozysko kulkowe. U mnie pracuje w poziomie na MK-26 i jest bardzo cicho, drugi mam na Prolimatechu Megahalems. Na twoje chłodzenie wejdzie, z tym że będzie  wystawać poza obrys radiatora, około 1cm na wysokość a na szerokość trochę mniej. W związku z tym musiałbyś zmierzyć ile masz miejsca w obudowie nad radiatorem(odległość do bocznej ścianki). Jak nie wejdzie to proponuje  Noiseblocker PL-PS lub BeQuaiet Silent Wings PWM, który w poziomie też sobie nieźle radzi.